E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYabancı yatırımlar son on yılın en düşük seviyesine indi---

Yabancı yatırımlar son on yılın en düşük seviyesine indi

Yabancı yatırımlar son on yılın en düşük seviyesine indi
21 Ocak 2020 - 12:31 borsagundem.com

Küreselleşmenin yavaşlamasıyla yabancı yatırımlar son on yılın en düşük seviyesine indi. ABD ve Avrupa düşerken Asya yükseliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapındaki yurtdışı yatırımları üst üste dördüncü senesinde de düşerek son on yılın en düşük seviyesine indi. Yabancı yatırımların azalması The Wall Street Journel’ın haberine göre küreselleşmenin yavaşladığı anlamına geliyor.  

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, doğrudan yabancı yatırımın geçtiğimiz yıl 1,41 trilyon dolardan 1,39 trilyon dolara düştüğünü söyledi. %1'lik düşüş 2010’dan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Yabancı yatırımlardaki istikrarlı düşüş aynı zamanda küreselleşmenin yavaşladığını gösteriyor.

Yalnızca geçen hafta birinci faz ticaret anlaşması ile gerileyen ABD-Çin ticaret savaşı ve daha fazla tarife anlaşmazlığı tehdidi, küreselleşmenin bağlı olduğu tedarik zincirlerinin güvenilirliğin sorgulanmasına sebep oldu.

THY kazasında Boeing hataları baskıyla hasıraltı edildi

 

Avrupa ve ABD düşerken Asya yükseliyor

Uzmanlara göre ABD’ye yapılan yabancı yatırımlar 254 milyar dolardan 251 milyar dolara düşerken Avrupa’da %15 ile ciddi bir düşüş gerçekleşti. Brexit sonrası belirsizlikler ise İngiltere'deki yabancı yatırımda %6'lık bir düşüşe sebep oldu.

Avrupa ve Amerika’nın zıttı olarak Güneydoğu Asya’da yabancı yatırımlar yüzde %19 oranında arttı. Singapur’daki yabancı yatırımlar %42 artarken Endonezya’da %12 artış gösterdi.

Borsada virüs paniği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)