E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWSJ: YPG Şam'a petrol satıyor---

WSJ: YPG Şam'a petrol satıyor

WSJ: YPG Şam'a petrol satıyor
12 Şubat 2019 - 06:30 borsagundem.com

ABD'nin Suriye'de desteklediği terör örgütü YPG'nin Esed rejimine petrol sattığı iddia edildi

Ünlü Amerikan gazetesi Wall Street Journal, Suriye'de ABD'nin desteklediği ve çoğunluğunu terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Suriye’nin doğusundaki petrol alanlarından Amerika’nın ekonomik yaptırımlarına rağmen petrol sattığını yazdı. 

Arap medyası Suriye Demokratik Güçleri’nden Kürt müzakerecilerin ve aralarında istihbarat şefi Ali Memlük’ün de olduğu Suriye hükümet yetkililerinin otonomi görüşmelerini Ocak ayının ortasından bu yana sürdürdüğünü bildirdi. Görüşmeler Şam ve Rusya’nın Lazkiye’deki Hmeimem Hava Üssü’nde yapılıyor.

Suriye hükümetinin ülkenin kuzeydoğusunda Kürt kontrolunda bulunan petrol alanlarının kontrolunu müzakere ettiği, Kürtler’in de müzakerelerde Şam’ın reddettiği Kürtçe eğitim programına devam etmeyi istediği belirtiliyor.

Wall Street Journal Suriye’nin sahibi olduğu Qatirji Grubu’nun Suriye Demokratik Güçleri’nden petrol satın aldığını ve kontrol ettiği bölgelerde kullanmak için rafine ettiğini belirtiyor. Grubun başkanı son dönemde Amerikan yaptırımlarına maruz kalmıştı.

Paris Üniversitesi’nde Profesör Khattar Abou Diab Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada petrol satışının genelde karaborsa anlaşmaları olduğunu ve IŞİD’in de aynı bölgeleri kontrol ettiği dönemde Suriye hükümetine petrol sattığını kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)