E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWilliams'dan genişleme uyarısı---

Williams'dan genişleme uyarısı

Williams'dan genişleme uyarısı
10 Temmuz 2013 - 07:08 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, Krugman ve diğer kritiklerin, parasal genişlemedeki belirsizliği görmezden geldiğini savundu

Fed'in bugüne kadarki hiçbir kararına muhalefet etmemiş olan San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'i eleştiren, aralarında Nobel ödüllü Paul Krugman'ın da bulunduğu kişilerin, merkez bankasının daha önceden hiç denenmemiş olan parasal genişleme aracının belirsizliğini görmezden geldiğini ileri sürdü.
Fed'in ekonomideki şoklarla yetersiz düzeyde mücadele ettiği iddiasının, politikanın, ekonomi üzerindeki etkilerinin kesinlikle belirli olduğu varsayımını içerdiğinin altını çizen Williams, "Hiçbir şey gerçekten daha kesin olamaz" dedi.
Williams'ın, yüksek işsizlik ve düşük enflasyonun Fed'in büyümeyi desteklemek için yeterli çaba sarfetmediğini savunan Krugman gibi isimlerin eleştirilerine 29 sayfalık akademik bir yazıyla cevap verdi. ABD Merkez Bankası şu anda işsizliğin yüzde 7.6'larda seyretmesi ve Fed'in tercih ettiği enflasyon endeksinin fiyat artışlarının yıllık bazda yüzde 1 artarak yüzde 2 hedefin altında kalacağını göstermesine rağmen aylık 85 milyar dolarlık tahvil aımlarını azaltmayı düşünüyor.
Politika yapıcıların ekonominin geleceği ve politika hamlelerinin etkilerindeki belirsizliği konusunda emin olmadığını belirten Williams, politikaların belirsizliğinin, özellikle finansal ve ekonomik şartları etkilemek için Fed'in bilanço tablolarını kullanması gibi sıradışı politika araçları konusunda aciliyet içerdiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)