E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriWells Fargo portföy yönetimi birimini satmayı planlıyor---

Wells Fargo portföy yönetimi birimini satmayı planlıyor

Wells Fargo portföy yönetimi birimini satmayı planlıyor
23 Ekim 2020 - 15:11 borsagundem.com

Wells Fargo 3 milyar dolar getiri sağlayabilecek portföy yönetimi birimini satmayı planlıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo portföy yönetimi birimini satmak için görüşmeler yürütüyor. Bu birim yılda 3 milyar dolardan fazla getiri sağlayabilir. Stratejisini gözden geçiren banka, diğer portföy yöneticileri ve özel sermaye şirketleriyle geçtiğimiz ay muhtemel bir anlaşma için görüşmelere başladı. Ancak satış şu an için belirsizliğini koruyor.

Wells Fargo birim için teklifleri bu ay almaya başlayacak ancak görüşmeler gizlilik altında gerçekleştiriliyor. Yönetime geçtiğimiz yılın Ekim ayında gelen CEO Charlie Scharf, seleflerinin dönemlerinde gerçekleşen skandallardan sonra kredi kurumunu dönüştürmek için vizyonunu ortaya koyuyor. Scharf analistlere yaptığı açıklamada, bu ay birçok seçeneği inceleyeceğini ve yatırımcılara Ocak ayında daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

San Francisco merkezli bankanın hisseleri bu yıl %57 düşüş yaşadı. Wells Fargo’nun sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Birimin satışına yönelik görüşmeler, Perşembe günü Reuters tarafından bildirildi.

Portföy yönetimi alanı, son yıllarda bir konsolidasyon dalgası yaşadı. Bankalar portföy yönetimi birimlerin daha etkin çalışması için birimlerini güçlendirdi ya da trilyon dolarlık franchise’lar oluşturmak için bekleyen rakiplerine satışını gerçekleştirdi.

Küçük ve orta ölçekli yöneticilere baskı, sektörün en üst düzeylerinden geliyor. Sektörün zirvesi endeks fon devleri BlackRock Inc. ve Vanguard Group’tan oluşuyor.

Büyük ABD bankaları arasında, Wells Fargo orta ölçekli bir şirket olarak konumlandırılıyor. Şirketin yönetimi altında, Eylül ayı itibariyle 607 milyar dolar varlık vardı. Morgan Stanley’nin Eaton Vance’i satın alacağı bu ay açıklandı. Eaton Vance, JPMorgan Chase’e 1 trilyon dolarlık varlık portföyüyle katılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)