E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıWall Street'te net yön hala yok---

Wall Street'te net yön hala yok

Wall Street'te net yön hala yok
31 Ekim 2022 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Faiz artış hızında yavaşlama ve tahvil getirilerinde düşüş beklentileri geçen hafta risk iştahını yeniden alevlendirdi. Ancak, Wall Street'te net yön hala yok çünkü Amerikan teknoloji şirkletlerinin ve Microsoft, Alphabet, Amazon ve Meta’nın karları ve beklentileri karamsar kaldı.

Bu hafta ABD, İngiltere, Avustralya ve Norveç'te yapılacak para politikası toplantıları ile faiz artırımları yine piyasaların merkezinde yer alıyor. Büyük gelişmiş ekonomiler arasındaki agresif sıkılaştırmanın hızının yavaşlayabileceğine dair herhangi bir işaret kilit önemde. Bu aynı zamanda Ekim ayı ABD istihdam raporuna ve euro bölgesi enflasyon verilerine dikkat çekiyor. Fed'in 1-2 Kasım'da yapacağı toplantıda art arda dördüncü bir jumbo 75 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Wall Street'in
son rallisi, Fed'in agresif faiz artırımlarını gevşeterek daha yumuşak ekonomik verilere tepki vereceğine dair bazı umutlarla destekleniyor . Fed başkanı Powell, politikayı çok fazla sıkılaştırarak ABD'deki işleri riske atma konusunda dikkatli olması için siyasi baskı altına da girmiş girdi.

İngiltere Merkez Bankası, Perşembe günü piyasa beklentilerine uygun olarak 75 baz puanlık bir artışla 1989'dan bu yana en yüksek oranlı artışa hazır görünüyor . Ancak Yeni Maliye Bakanı Hunt ve yeni Başbakan Rishi Sunak'ın ilk bütçe planının 17 Kasım'a ertelenmesi, BoE'nin ekonomik tahminlerini açıklamasını zorlaştıracak.Diğer taraftan ay başı itibariyle de BoE teşvik stokundan tahvil satmaya başlayacak.

Euro bölgesinde, tüm gözler bugünkü Ekim ayı flaş enflasyon tahmininde. Bloktaki enflasyon neredeyse %10'da seyrediyor ve ECB , fiyat baskılarını kontrol etmek için ikinci 75 baz puanlık artışını geçen hafta gerçekleştirdi. Diğer büyük merkez bankaları gibi, ECB de zirve enflasyonun geldiğine dair işaretler umuyor.

Bu, tehlikenin sona erdiği ve politika yapıcılar ile piyasaların altta yatan fiyat baskılarının genişleyip genişlemediğini görmek için bekleyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü Dalgalı gıda ve enerji fiyatlarını çıkaran çekirdek enflasyon Eylül'de %6 ile ECB'nin %2 hedefinin oldukça üzerinde gerçekleşti. O zaman Bazı ECB yetkililerinin, ECB'nin bilançosunda tuttuğu tahvilleri azaltarak parasal sıkılaştırmayı daha da ileri götürmeye istekli olmalarına şaşmamalı .

Avustralya Merkez Bankası da , Salı günkü politika toplantısı öncesinde baskı altında. Faiz Artışını bu ayın başlarında çeyrek puana indirme kararı, yatırımcıların en yüksek oranların yakın olabileceğini düşünmeye başlamasıyla küresel piyasalarda yankı bulmuştu ama geçen hafta gelen enflasyonda 32 yılın zirvesine şok bir sıçrama gösteren veriler, RBA'nın kendisini eğrinin gerisine attığını gösteriyor.

SPK yönetiminde önemli değişiklikler

 

Asya borsaları yeni haftada pozitif

 

Petrol yeni haftada yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)