E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te milyarderler savaşı---

Wall Street’te milyarderler savaşı

Wall Street’te milyarderler savaşı
25 Mayıs 2023 - 11:17 borsagundem.com

Hisse senetleri dev bir çöküşle karşı karşıya olan milyarder aktivist yatırımcı Carl Icahn, en büyük rakiplerinden Bill Ackman’a alay konusu oldu. Ackman Icahn’ın yatırım firmasını batık firma Archegos’a benzetti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Açığa satış firması Hindenburg Research’ün bu ayın başında milyarder Carl Icahn hakkında yayınladığı rapor aktivist yatırımcının 15 milyar dolar kaybetmesine yol açmıştı. Icahn’ın en büyük rakiplerinden birisi olan milyarder Bill Ackman, Hindernburg raporunun Ichan’ın halka açık şirketleri yönetme şeklini ifşa ettiğini öne sürdü. Ackman 2009’dan bu yana en düşük seviyeye gerileyen Icahn Enterprises hisselerinin daha da fazla düşebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’ün haberine göre Ackman, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda 87 yaşındaki Icahn’ın hisselerindeki keskin düşüşü ‘uzaktan izlediğini’ söyledi. Icahn’ın holding şirketi çarşamba günü yüzde 13’ün üzerinde değer kaybederek son 14 yılın en düşük seviyesine geriledi. Aktivist yatırımcıya karşı herhangi bir hamle yapmadığının altını çizen Ackman, Icahn’ın şirketini 2021 yılında batan aile yatırım firması Archegos’a benzetti.

Ackman, “Icahn Enterprises bana bir açıdan Archegos’u hatırlatıyor. Her iki durumda da swap tarafları birbirlerine göre daha küçük yatırımları olduğu için rahat hissediyorlardı” açıklamasında bulundu. Milyarder yatırımcı mesajının devamında Icahn’ın çöküşü için gereken tek şeyin borç verenlerden birinin hisselerini likiditeye çevirmesi veya yatırım evi iflas etmeden önce hedge pozisyonu alması olacağını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, varlık yönetimi firması Pershing Squere’in Kurucu CEO’su Ackman, geçmişte de Icahn’la karşı karşıya gelmişti. Ackman, çok düzeyli pazarlama firması Herbalife’ı bir ponzi şeması olarak tanımlamıştı ve açığa satış pozisyonuna almıştı. Buna karşılık, Carl Icahn, Herbalife'ın değerini destekledi ve Ackman'ın açığa satış pozisyonuna karşı uzun pozisyon almıştı.

Ackman Herbalife’ın 2012 yılında hisse değerinin sıfıra ineceğine inanıyordu. Ancak hissenin değeri beklendiği gibi düşmedi ve Ackman’ın pozisyonu büyük ölçüde zarar etti. Herbalife açığa satış pozisyonundan kaynaklanan Ackman’ın net zararı tam olarak bilinmiyor. Ancak borsa çevreleri Ackman'ın bu pozisyonda milyarlarca dolarlık zarar ettiğini belirtiyor.

Nate Anderson tarafından yönetilen Hindenburg, bu ayın başlarında, Icahn'ın hisselerinin altta yatan varlıklarına göre önemli ölçüde aşırı değerlendiğini ve şirketin yüksek temettülerinin sürdürülebilir olmadığını savunan bir rapor yayınladı. Raporda firmanın yasadışı bir şey yaptığı konusunda bir iddia bulunmuyordu.

Icahn Enterprises CEO’su David Willets firmanın bilanço açıklamasında, “Açıklanan finansallarımızın ve raporlarımızın bütünlüğüne olan güvenimiz tamdır” ifadelerine yer vermişti. Willets firmanın “gelecekteki başarılar için iyi pozisyon aldığını” söyledi.

Icahn 21 Mayıs’ta Bloomberg’e verdiği bir röportajda Hindenburg raporunu direkt hedef göstererek konuşmayı reddetti ve bu raporun açığa satış firmasının “kendi çıkarlarını düşünerek” hazırladığını söyledi.

Aktivist yatırımcı röportajında, “İnsanlar bana gelip ‘Nasıl hissediyorsun?’ diye soruyorlar. Belki ilginç gelecek ama beni çok fazla etkilemiyor. Bu benim doğamda var” dedi.

Icahn, Icahn Enterprises'ın yaklaşık %84'üne sahip ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre tahmini net serveti 8,9 milyar dolar. Endekse göre, Ackman’ın serveti ise 2,5 milyar dolar civarında.

Ackman Twitter mesajında, “Hikayelerle dolu kariyeri boyunca Icahn birçok düşman edindi. Gerçek bir dostu olup olmadığını bilmiyorum. Eğer olsaydı şu anda işine yarabilirdi” ifadelerine yer verdi.

 

Ava giderken avlandı! Carl Icahn 15 milyar dolar kaybetti

 

Efsane yatırımcı Carl Icahn’a açığa satış saldırısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)