E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in kurtuluşu banka hisselerine bağlı---

Wall Street’in kurtuluşu banka hisselerine bağlı

Wall Street’in kurtuluşu banka hisselerine bağlı
06 Ekim 2023 - 15:16 borsagundem.com

ABD’de üçüncü çeyrek bilanço sezonu gelecek hafta cuma günü başlayacak. Uzmanlara göre banka hisselerinin performansı, Wall Street borsalarının düşüş trendinden çıkması için belirleyici nitelikte

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Wall Street borsalardaki düşüşü durdurmak için bir katalizör ararken bazı stratejistler yardım için bankacılık sektörünü izliyor.

YahooFinance’in haberine göre borsa araştırmaları firması DataTrek Research’ün Eş-Kurucusu Nicholas Colas bu hafta müşterileriyle paylaştığı notta, “ABD banka hisseleri şu anda piyasaların Aşil topuğudur” ifadelerini kullandı.

Colas, “Yüksek faizlerin ABD ekonomini gelecek yıl resesyona mahkum etmeyeceği fikrini doğrulamak için banka hisselerinin herhangi bir toparlanma rallisine katılması gerekiyor. Eğer boğa piyasasına çok inanıyorsanız sizin içerisinde bulunmanız gereken grup bu” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre mart ayındaki bölgesel bankacılık krizi sırasında darbe alan Amerikan banka hisseleri mayıs ayında ulaştığı en düşük seviyelerden toparlansa dahi bu yıl S&P 500 Endeksi’nin önemli ölçüde gerisinde kaldı.

Perşembe günü itibariyle S&P Bankalar Endeksi ETF’si ve S&P Yerel Bankalar Endeksi ETF’si yılın başından bu yana sırasıyla %20 ve %30’un üzerinde düşüşteydi. S&P 500 Endeksi ise aynı dönemde yaklaşık %11 yükseldi. Amerikan banka hisseleri geçen ay S&P 500 Endeksi %5 düşerken dahi her iki sektör endeksinde de %7’nin üzerinde piyasaların gerisindeydi

YahooFinance haberinde Charles Schwab’ın Baş Yatırım Stratejisti Liz Ann Sonders Ekim 2022’de piyasaların ulaştığı dip seviyeden etkili bir ralli yakalamasında eksik bileşenin finans hisseleri olduğunu söyledi.

RBC’nin büyük bankaları izleyen analisti Gerard Cassidy ise banka hisselerinin yükselişinin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasına bağlı olacağını belirtiyor. Cassidy'nin görüşüne göre, FED şimdi faiz artırımını bitirirse, banka hisseleri muhtemelen on yıllardır görülen en düşük değerlemelerde dip noktaya ulaşmış olacak. Ancak enflasyon yeniden hızlanırsa ve FED faiz oranlarını artırmaya devam etmek zorunda kalırsa, banka hisselerinin başı daha fazla belaya girebilir.

Cassidy daha azla faiz artışı ihtimaline dikkat çekerek, “Bu bankalar için ayı piyasası durumudur. Şu an için bu ihtimal konsensüs bir çağrı değil ve bu yönde bir çağrıda bulunmuyoruz. Ancak bu ihtimal bugün bankalar için ciddi bir risktir” uyarısında bulundu.

FED’in eylül ayı projeksiyonları gelecek yıl faiz indirimlerine başlamadan önce 2023’te ek bir faiz artırımının gerekli olacağını öne sürdü. Bu ihtimalin satın alınmasına gelindiğinde ise Colas kendi adına şu an için bakalar konusunda daha temkinli olan kanatta yer aldığını söyledi.

Colas, “Eğer piyasaların ayıları haklıysa ve aniden yükselen faiz oranları nedeniyle ‘bir şeyler kırılacaksa’ bu ‘şey’ mutlaka içerisinde ABD bankalarını da bulunduracak” dedi.

DataTrek kurucusu, “Eğer yüksek getiriler resesyona sebep olursa kredi kayıpları artar. Eğer yüksek getiriler bankaların tahvil portföylerinin değerini zarar verirse sermaye satışlarının daha stres fiyatları üzerinden daha fazla satışı gerekebilir. Ve elbette bu sonuçlar birbirinden ayrı değildir” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu tablo göz önünde bulundurulduğunda banka bilançoları piyasalar için çok daha önemli hale geliyor. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase’in önümüzdeki hafta cuma günü üçüncü çeyrek bilançosunu açıklaması bekleniyor.

Kurumsal Amerika aşırı borçlanıyor

 

Societe Generale: ABD borsaları gelecek 6 ayın en güvenli limanı

 

ABD borsaları büyük bir ‘al sinyali'ne mi hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fena şakir topaneden 06 Ekim 2023 15:34

    ya ne bu böle walt malt falan bizim borsa nolcek.ingilizler para vermecek diyolar ordanda eli boş neresi kalıyo .bugün kazatada vardı bu yobaz afganlılarla ortak iş yapıp para kazancakmışız hauhauhauha uauhauh huhauh afganlılar para vercek hahuahuah huhauhu huhuhauha