E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yoğun bakımda---

Wall Street yoğun bakımda

Wall Street yoğun bakımda
29 Şubat 2020 - 20:02 borsagundem.com

Trump'ın tehlike büyük değil demesine rağmen korona virüs paniği Wall Street'e 2008'den bu yana en kötü haftayı yaşattı. Endeksler son bir hafta içinde %10'dan fazla değer kaybetti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

19 Şubat tarihinde S&P 500 rekor bir kapanışla diğer dünya piyasalarını sert bir biçimde vuran korona virüs salgınından hiç etkilenmemiş gibi görünüyordu. Dokuz gün sonrasında ise gerçeklik ortaya çıktı. S&P 500 %10 değer kaybederek tüm zamanların en hızlı ve en yüksek düşüşünü yaşadı.

Dow Jones Endüstriye endeksi 2008 küresel mali krizinden bu yana en kötü haftasını geçirdi. Üreticilerin, bankaların ve kamu kuruluşlarının hisseleri çift haneli rakamlarla düştü.

Borsacılar Wall Street’in geçtiğimiz haftasını son zamanlarda en çok çaba gösterilen ve en yorucu haftası olarak tarif ediyor. Yatırımcılar ve analistler hastalık sayıları ve ölüm oranlarıyla ilgili tutarsız haberlerin gölgesinde işlerini yapmaya çalışıyorlar. Portföy yöneticileri ise müşterilerinin kimsenin cevaplayamadığı sorularına maruz kaldılar.

On yıllardır, piyasa tartışmaları genellikle hisse senetlerinin bir balonda olup olmadığı etrafında yoğunlaşmıştı, diğer bir deyişle, kazançlarının ekonomik realiteyi geride bıraktığı şüphesi vardı. “dot-com” balonu, “mortgage” balonu ya da yakın zamana kadar söylentileri devam eden teknoloji hisseleri. Ama korona virüs yeni bir şeyi temsil ediyor. Küresel ekonomi üzerinde etkisi çok büyük ve bilinmez. Wall Street uzmanları ya da konunun uzmanları küresel çaptaki tehdidin kısa süreli bir aksaklık mı yoksa uzun dönemli ve kalıcı bir tehdit mi olduğunu ayırt etmekte zorlanıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim01 Mart 2020 22:44

    Dolarda satış için halk bank aportta bekliyor bir sıkmam ayı daha zor yaparlar

  • Çetin01 Mart 2020 17:48

    Trump malda kaldı tabi panikletmek istemez. Önce yandaşlar satmalı sonra halk

  • Ekonomi uzmanı01 Mart 2020 08:11

    virüsü bahane edip düzeltme yaptı grip kadar etkisi olmayan bir virusu bu hafta düzeltme için kullandılar çünkü artık borsa sıkısmısti belki biraz daha sürebilir ama sanmıyorum bistinde bu sene içinde 135 140 binleri test edeceğini düşünüyorum altincilar bidaha bu fiyatları rüyanızda görürsünüz umarım ytd

  • Ky01 Mart 2020 08:03

    Virüs bahane...zaten balon olmuş....Son 6 aylık PMI sonuçları....hane halkı borçlanmaları....küresel resesyona gidişşş mi

  • Gerçek01 Mart 2020 07:18

    Yine aynı seneryo yabancı burdan hisseleri toplamaya başladı, bizim uyanıklar satın kaçın diyor, mayıs ayındada sıfırlar atılınca psikolojik olarak bedava görünecek, zaten dolar bazlı dipte, dolara gelince 6.80 den alanlar 12 tl naraları atıyordu halen maliyete gelemedi satış için fırsat kollayan milyonlarca insan var, dolar için satış hisse için alış fırsatıdır sonra aglayanlar çok ollur

  • deisl01 Mart 2020 00:09

    Dolar ve Altın ilk düzeltmesini yaptığında alacağım. Küresel riskler çok yüksek paramı dolara gömeceğim altın da öyle. Yıl sonu dolar 7.5-8 TL olabilir hatta geçebilir 9-10 TL de olabilir.

  • orokr29 Şubat 2020 23:21

    Yoğun bakımda olan insanda yaşam belirtisi az olur yaşaması mucizedir borsaya uyarlarsak sıçrama yapmak için yani up için gücü yok Türkçesi gözü toprağa bakıyor yani son sürat kaçın ve kaçmak için son fırsat diyorlar.

  • Ali günaydın 29 Şubat 2020 22:57

    Altın almayın çok düşecek yanarsınız

  • goro29 Şubat 2020 23:09

    Küresel risklerin günbegün arttığı son yıllarda altın hiçbir zaman kaybettirmez aynı şekilde dolar da öyle. Aksiyonsuz ve risksiz dönemler hiç eksik olmuyor üst üste krizler yaşanıyor.

  • Art29 Şubat 2020 21:58

    Ya ekonomist senin yaşın kaç kuzum.

  • ----------- ??????????-------------29 Şubat 2020 21:40

    umarım pazartesi salı günü altında söyle % 4-5 lik düzeltme olurda oradan biraz daha alırız.

  • ekonomist/stratejist29 Şubat 2020 21:23

    Söyleye söyleye dilimde tüy bitti bir ekonomist/stratejist olarak söylüyorum Wall Street Krizi 2. kez yaşanacak 1929'dan daha büyük ve derin bir ekonomik krizi bekliyorum. Çok uluslu şirketler başta olmak üzere birçok şirketlerin borçluluk yapısının artması, reel ekonominin yavaşlaması, şirketlerin değerlerinin düşmesi, yavaşlayan sanayi v.b etkenler küresel rekabeti ve ticareti iyice daralttı buna binaen resesyon yaşanmasıyla beraber başta Wall Street olmak üzere domino etkisiyle çok büyük bir ekonomik kriz bekliyorum. Vahşi kapitalizmin sonunu getirme ihtimali yüksek. Asya'da Çin, Avrupa'da Almanya başta olmak üzere diğer ülkeler ekonomileri iyice kötüye gidiyor domino etkisi piyasaların risk iştahını azaltıyor güvenli limanlara yönelim artıyor.

  • Vatandaş29 Şubat 2020 21:51

    Ekonomist; Felâket tellalısın, yıl 2020 yani her alanda olduğu gibi tıp nereye geldi ,1929 ne yaw antibiyotik bile yoktu, birçok basit hastalıktan insanlar kırılıyordu, tıp nereden nereye geldi. Bununda yakında çaresi bulunur belki bulmuşlardır bile ama açıklamıyorlar olabilir. Sonra % 3 öldürme oranı abartılacak bir durum değil . Diğer griplerden daha fazla oranda insan ölüyor.

  • MELTEM GÜZELBAHAR29 Şubat 2020 21:36

    bu yorumun üzerine ancak şapka çıkartılır.aynen bende katılıyorum.trilyonlarca dolar borsalarda buhar olacak ve dünya yı yöneten para babalarının ceplerine bu paralar gidecek.zaten tüm dünya ülkelerindeki milyarlarca insanlar aslında eşsekler gibi hepimiz bende de bunlar için calışırız.onlar ne yapar yapar bir türlü cebimizdeki paraları alırlar.savaştırarak, hastalandırarak, krizlendirerek, her türlü haltı yaparak yaptırak malesef.

  • Bika29 Şubat 2020 20:56

    BIST'te yoğun bakımda yer yok.