E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street tarih yazıyor...---

Wall Street tarih yazıyor...

Wall Street tarih yazıyor...
13 Mart 2020 - 10:47 borsagundem.com

Korona virüs krizi Wall Street tarihine geçebilir. 124 yıllık Dow Jones endüstriyel endeksi tarihinin en büyük haftalık düşüşüne %0,13'lük bir oran kaldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones cuma günü %18.15’ten daha fazla düşerse tarihinin en büyük düşüşünü yaşayacak. Dow Jones endüstriyel endeksi Cuma günü bütün olumlu beklentilere rağmen düşüşe geçerse tarihinin en büyük düşüşünü gerçekleştirebilir.

Korona virüsün yayılması tehdidi Wall Street'te daha önce hiç görülmemiş bir volatilite yükselişine neden oldu. Dow Jones’un şu ana kadarki haftalık seyri %18.03’lük düşüşü gösteriyor. Dow Jones’un tarihindeki en büyük haftalık düşüş %18,15’lik oranla 10 Ekim 2008’de likidite ve emlak krizi sebebiyle gerçekleşmişti. Eğer Cuma günü bu oran aşılırsa Dow Jones 124 yıllık tarihinin en büyük düşüşünü bu hafta gerçekleştirebilir.

Korona virüs tek başına değil

Eğer tarihi düşüş gerçekleşirse bu kez Dow Jones’un rekor düşüşüne neden olansa 128 binden fazla kişiyi enfekte edip 4.720 can alan korona virüs olacak. Bu tarihi düşüşe yardımcı olan diğer faktörlerse krizin ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Virüsün yayılması korkusu kamu kazançlarını, turizmi, profesyonel spor müsabakalarından kültür sanat etkinliklerine kadar neredeyse bütün eğlence sektörünü etkisi altına almış durumda.

Perşembe günkü hisse senedi düşüşü, stres altındaki yatırımcıların sadece hisse senetlerinden değil, aynı zamanda güvenli liman olarak görülen tahvil ve altından da kaçınmak istediklerini de gösterdi.
Perşembe günü altının ons fiyatı 1.590,30 doları gösterdi ve Nisan ayı için altın fiyat beklentileri 52 dolar düşerek % 3.2 geriledi. 10 yıllık tahvillerde ise normal şartlarda düşen piyasalarla birlikte artış olması gerekirken düşüş yönünde seyir izleniyor.

Sonuç olarak korona virüs krizinin oluşurduğu tüm ekonomik yan etkileri tespit etmek mümkün değil. Fakat açık olan bir şey var ki düşüş trendi yakında durdurulmazsa, bu düşüş piyasanın en çirkin dönemlerinden biri olarak tarihe geçecek.

Ayı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı13 Mart 2020 19:01

    alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste  emekliyi dulu yetimi arkasız insanları ez kurdukları  sivil toplum kuruluşlarının  başına yağcı çiçek hastalarını koy  çiçek verecek adam arasınlar .bunların ahı çıkmasa zatendinden çıkar insan daha beter olsun  insanım diyen caniler.

  • Kerem13 Mart 2020 11:52

    Sen yaparsın Wall Street 1929 krizindeki tarihi düşüşleri de kırarsın ahanda buraya yazıyorum az kaldı. The end

  • Batın13 Mart 2020 11:31

    Umarım Amerikan ekonomisi çöker, bu kadar aç ve zulüm gören insan varken bu kadar fazla zenginlik insanları iyice sapıtmış durumda. Ortadoğuyu ve dünyadaki diğer Müslüman devletlerindeki insanları acımasızca öldürenler inşallah daha da beter olurlar.

  • Okie Dokie13 Mart 2020 12:23

    Dedi klavye delikanlısı. Sonra Iphone'nunu usulca masaya bırakıp coca-cola'sından bir yudum aldı ve rahatladı. Yerli ve milli olduğunu düşünüp manevi boşalma yaşadı.

  • tv13 Mart 2020 11:20

    dünya ekonomisinden hiç iyi sinyaller gelmiyor abd çöküşe dogru bir iki adım kalmış tabi sömürecek devletler azalıncı çöküş kaçınılmaz

  • Kanuni13 Mart 2020 17:18

    He evet bir gunde cokecek. Bir gunde kurulduya. Tum hersey borsa endeksinden ibaret degil mi? Bu masallari nerden okuyorsunuz? Biraz buyuyun.