E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller---

Ayı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller

Ayı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller
13 Mart 2020 - 09:20 borsagundem.com

Wall Street hafta boyunca korona virüs sebebiyle devam eden kaybına cuma günü son verebilir. Fakat ayı piyasasına giren ABD borsaları için bu cılız yükseliş yaraları sarmaya yetmeyecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan borsaları Cuma günü için toparlanma sinyalleri veriyor. ABD vadeli endeksleri artıda seyrediyor. Endeksler yüzde 2'ye varan yükselişler kaydedior ancak, Wall Street’in bu yükselişi bu hafta yaşanan keskin düşüşlerden sonra oldukça sönük kalacak gibi gözüküyor.

Perşembe günü S&P 500 ve Nasdaq kompozit endeksi de son yükselişe oranla %20’lik düşüş göstererek ayı piyasasına katıldı. Dow Jones gün sonuna doğru 500 puanlık gerilemeden 450 puanlık yükselişe geçti. 
Perşembe günü, likidite korkularının korona virüs salgınına katılması ve hastalığın ekonomi üzerindeki etkisiyle birlikte yatırımcıları sarsmasıyla hisse senetleri piyasası tekrar çöktü. Fed, finansal sisteme 1,5 trilyon dolarlık geçici likidite enjekte edeceğini açıkladı, ancak küresel piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'ın Çarşamba gecesi yaptığı konuşmada somut planlarının olmaması nedeniyle dehşete düştü. Trump’ın konuşması, Kongre'nin geniş kapsamlı bir yardım tasarısı üzerinde anlaşmaya varmamasından dolayı hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılara pek güven vermedi.

ABD merkezli finansal yönetim firması Capitol Securities Management'ın baş ekonomi stratejisti Kent Engelke, Perşembe günü MarketWatch'a verdiği demeçte, "En büyük sorun korona virüs değil, gelişmekte olan likidite krizi" ifadelerini kullandı. "Dürüst olmak gerekirse bu oldukça korkutucu. Bu gerçekten piyasaya olan güveninizi sarsıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • soelw13 Mart 2020 10:32

    Küresel piyasalarda borsanın kurallarını geri getir Hakan Atilla açığa satış geri getir marj fiyatlamasını eskisi gibi -20+20 geri getir. Borsanın küresel kurallarıyla fazla oynama yoksa o koltuktan 1 hafta sonra seni indirirler. Senin basiretsizliğinin bedelini kitleler ödemek istemiyor. Emin ol virüsten daha fazla zarar veriyorsun. İddia ediyorum o koltukta en fazla 1 hafta kalacaksın sonra şutlayacaklar.

  • tv13 Mart 2020 10:21

    dow  8000  bini gorürmü görürmü görür

  • forl13 Mart 2020 10:20

    Hakan Atilla önce açığa satış getirdin ters tepti şimdi de marjları düşürdün sen napmaya çalışıyorsun lütfen istifa et.

  • AAA13 Mart 2020 10:19

    Yaniltmayin milleti

  • Atilla istifa13 Mart 2020 10:17

    Hakan Atilla marji -10 +10 yapmak ne demektir. Senin basiretsizliğin yüzünden neler olacağını ben çok iyi görüyorum ama sen hala göremiyorsun. Acilen Hakan Atilla görevden alınmalıdır. Güya küçük yatırımcıyı koruyormuş dibine kadar soktunuz 😡

  • Mahmut13 Mart 2020 10:11

    Benim bildiğim piyasaya Bahar hemen gelmez. Biraz sürer sonra yataya bağlar. Piyasalar iyi haberler gelirse eğer ondan sonra toparlamaya başlar. Kriz başladı mı 3-4 ay sürebilir zaman olarak. 1 ay sürmesi süre olarak az gibi bence. Daha biraz daha salabilir dünya piyasaları sonrasında yataya bağlar diye düşünüyorum. Bunun için Nisan ayına kadar pek iyi haberler gelmesi de zor gibi geliyor bana. Umarım cabuk toparlar ve fazla can yakmaz

  • ali13 Mart 2020 09:43

    YANILTMAYIN KARDEŞİM MİLLETİ...NE YÜKSELYOR AKŞAM GÖRDÜK...1 AY BORSANIN HAYRINI GÖR

  • tlrl13 Mart 2020 09:37

    Küresel piyasalardaki Kara Pazartesi ve Kara Perşembeden sonra hiç inandırıcı gelmiyor.