E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Nisan ayına yükselişle başladı---

Wall Street Nisan ayına yükselişle başladı

Wall Street Nisan ayına yükselişle başladı
01 Nisan 2021 - 16:45 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Perşembe gününde yükselişle açıldı. Endekslerdeki yükselişte Biden’ın altyapı paketine ilişkin beklentiler ve haftalık işsizlik oranlarındaki beklenmedik yükselişin enflasyon endişelerini azaltması etkili oldu


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Nisan ayının ilk gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 yükselişle 33.059 puanda, S&P 500 Endeksi %0,72 artışla 4.001 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,45 yükselişle 13.438 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0533 düşüşle %1,692 oranında değerleniyor.

S&P 500 Endeksi %4,2 yükselişle Kasım ayından bu yana en iyi performans gösterdiği ayı geride bıraktı. Endeks Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek gün içi seviyesine ulaşmasına karşın rekor seviyede kapanamadı.

Pazartesi günü rekor seviyede kapanan Dow Jones, Çarşamba günü üst üste ikinci kez sınırlı bir düşüş gerçekleştirmişti. Ancak 30 hisse senedi olan endeksin ortalaması tıpkı S&P 500 gibi Kasım ayından bu yana en iyi ayını geçirdi ve Mart ayında %6,6'lık bir getiri sağladı.

Nasdaq Çarşamba günü %1,5'lik yükselişle iki seanslık düşüş serisini kırdı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq son zamanlarda düşük performans göstermekte. Ağırlıklı olarak teknoloji hisselerini barındıran endeks özellikle yükselen tahvil faiz oranlarına karşı hassas kalıyor. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre gelecekteki büyümeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar faizlerin yükselişiyle yatırımlarının aşınmasından endişelendikleri için teknoloji hisselerinden uzak duruyorlar.

Tahvil faizlerinin ölçütü olan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Salı günü %1,77’yle 14 ayın zirvesine ulaşmasının ardından yeniden %1,7’nin altına geriledi. Tahvil faizlerindeki düşüşte gün içerisinde yayınlanan ve beklentilerin üzerinden gelen ABD Çalışma Bakanlığı haftalık işsizlik başvuruları raporu etkili oldu. Rapora göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 27 Mart ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 61 bin kişi artarak 719 bin oldu. Piyasa beklentilerinin aksine artış gösteren verinin, 680 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu.

ABD Başkanı Joe Biden, ülke ekonomisini canlandırmayı hedefleyen yaklaşık 2 trilyon dolarlık altyapı paketinin detaylarını açıkladı. Pakette iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik çalışmaların da yer alacağına işaret eden Biden, "Önerdiğim şey, Amerika'nın geleceğine yaklaşık 2 trilyon dolarlık tek seferlik bir sermaye yatırımı" ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte Biden’ın kurumlar vergisini yükseltme konusundaki kararlılığı Wall Street cephesinde endişe yaratıyor.

Biden'dan yatırımcıları kızdıracak sözler

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında artış

 

ABD SPK’sından kaldıraçlı işlem prensine şok!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)