E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVTB Capital'den Türk bankaları için al tavsiyesi---

VTB Capital'den Türk bankaları için al tavsiyesi

VTB Capital'den Türk bankaları için al tavsiyesi
24 Şubat 2016 - 15:35 borsagundem.com

VTB Capital, yayınladığı raporda 6 Türk bankası için tavsiyesini "tut"tan "al"a çevirdi.

VTB Capital, bugün yayınlanan Türkiye bankacılık sektörü raporunda araştırma kapsamındaki 6 Türk bankasının tümü için tavsiyesini "tut"tan "al"a çekti. VTB Capital ayrıca, EMEA bölgesinde finansal kurumlar arasında Türk bankaları için "ağırlığı artır" tavsiyesinde bulundu.

VTB Capital raporunda, "3 yıldan fazla süredir olumsuz görüşe sahip olduğumuz Türkiye bankaları hakkındaki görüşümüzü pozitife çeviriyoruz. Her ne kadar makroekonomik ve jeopolitik riskler nedeniyle 2016 zor bir yıl olacaksa da, değerlemelerin bu riskleri almaya değecek kadar cazip olduğunu düşünüyoruz. Araştırma kapsamımızdaki 6 bankanın tamamı için tavsiyemizi 'tut'tan 'al'a çekerken, bu bankalar için ortalama yükseliş potansiyelinin yüzde 28 olduğunu tahmin ediyoruz." denildi.

Raporda Türk bankaları için "al" tavsiyesi verilmesine dayanak olarak 7 neden belirtildi. Bunlar; 1) Güçlü hisse başına kar büyümesi, 2) değerlemelerin tarihsel düşük seviyelere yakın olması, 3) yabancı ortaklığın düşük seviyelerde olması, 4) Kredi-mevduat farkı endikatörünün "al" sinyaline yakın seyretmesi, 5) Türk bankalarının rölatif performansındaki dönemselliğin kötü bir yılın ardından iyi bir yılın geleceğine işaret etmesi, 6) 2016/2017'de regülasyonların azalması potansiyeli banka karlarını yüzde 25'e yakın etkileyebilme potansiyeli, 7) düşük petrol fiyatları ve fonlama kaynaklarının olumlu yönde değişmesi nedeniyle ödemeler dengesinin iyileşmesi, olarak belirtildi.

YÜZDE 20 NET KAR BÜYÜMESİ

VTB raporunda, "Türk bankalarının hisse başına kâr büyümesi EMEA bölgesinde Rusya'dan sonra en iyi konumda bulunuyor. Sektörün net kar büyümesinin 2016'da %20 olarak gerçekleşmesini bekliyoruz." denildi.

VTB, Türk bankalarının değerlemeler açısından tarihi düşük seviyelere yakın seyredildiğini vurgulayarak, "Türk bankaları 2016 tahminlerine göre 5.9x F/K ve 0.70 F/DD'den işlem görüyor. EMEA ortalamasına göre iskonto yüzde 33 seviyesine ulaştı, tarihsel olarak bu iskonto yüzde 17 seviyesindeydi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)