E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs sonrası borsaların durumu---

Virüs sonrası borsaların durumu

Virüs sonrası borsaların durumu
20 Nisan 2020 - 16:48 borsagundem.com

İspanyol gribinden 100 sene sonra tarih tekerrür edecek mi?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones Endeksi’nin dört haftalık kazancı %30’a geldi. Tarihin en kötü ilk çeyrek performansından sonra toparlandı.

Pandemi küresel ekonomiye zarar vermeye devam ederken yatırımcılar bir sonraki adımlarını belirlemeye çalışıyor. Belki de borsalarda 100 sene önce olanlar ipucu olabilir.

Bespoke Investment, 1918-1919 yıllarında İspanyol gribinden yaklaşık 50 milyon kişinin öldüğü zamanlarda borsaların göstermiş olduğu performansını yayınladı.

Birinci Dünya Savaşı sonrası durgunluk dönemine denk gelen İspanyol gribi sırasında Dow Jones Endeksi %11’den fazla düşmedi. Son haftalardaki toplanmalara rağmen S&P 500 Endeksi Şubat ayındaki zirvesinin %15 altında.

İki olay arasında 100 seneden fazla olması dolasıyla karşılaştırmanın çok doğru olmadığını söyleyen Bespoke uzmanları, gene de günümüzden daha ölümcül bir salgın sırasında Dow Jones’un ayı piyasasına girmemesi ilginç yorumunu yaptı.

ABD’de İspanyol gribi kaynaklı ölüm oranı 0’a indikten bir yıl kadar sonra ise ABD ekonomisi resesyona girdi. İşsizlik %10'a ve deflasyon %18’e çıktı. Bu dönemde borsalar ayı piyasasına girerken blue chip (en büyük şirketler) borsada %46’lık değer kaybetti.

Bilançoları es geçip hisse alma zamanı

İspanya'nın son korona virüs bilançosu açıklandı

Piyasalara da ikinci dalga gelir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslan20 Nisan 2020 21:40

    Bankalar gitmiyor ytd

  • ALEVİ DİNİNDENİM20 Nisan 2020 18:33

    “İlaç bulduktan sonraki zaman diliminde” tüm dünyada büyüme rakamları inanılmaz derecede yüksek olacaktır. Borsalarda ki coşku ve yükselişler yaşanacaktır.