E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da trend aşağı yönlü---

VİOP'da trend aşağı yönlü

VİOP'da trend aşağı yönlü
14 Ocak 2014 - 08:50 borsagundem.com

ABD endeksleri ise bilanço sezonun başlayacağı haftanın ilk gününde satıcılı seyiretti

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP Raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Cari Denge Verisi Öne Çıkmaktadır

Haftanın ilk günü, Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin hem beklentiden hem de önceki verilerden düşük gelmesinin yarattığı iyimserlik ile gelişmekte olan ülke borsalarında yükseliş hakimdi. Beklenenden olumsuz gelen ABD verileri FED endişelerini  azalttığından özellikle gelişmekte olan ülke borsalarında olumlu fiyatlanabiliyor.
Avrupa borsaları Basel komitesinin bankalar için sermaye yeterlilik şartlarını azaltması ile Avrupa borsalarında yükselişlerin hakim olduğu görülürken. ABD endeksleri ise bilanço sezonun başlayacağı haftanın ilk gününde satıcılı seyir etti. Bu sabah ise Japonya cari açık verisinin beklenenden yüksek gelmesi ile Asya borsaları satıcılı seyir ediyor.
Yurt içinde ise  ekonomik veri akışı yok iken, yurtdışı  borsaların özellikle gelişmekte olan ülke borsalarının getirdiği iyimserlik ile BİST endekslerinde yükseliş hakimdi. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı değer kazandı.
Bugün yurt içinde beklentisi 4,3 milyar USD olan cari açık verisi izlenecek iken,  ABD tarafında perakende satışlar verisi izlenecektir. Yarın özellikle beklentisi 4.30 milyar USD olan cari  açık verisi beklentiden yüksek gelmesinin kontrat üzerinde olumsuz etki yapması beklenirken, 4.30 milyar USD’den düşük veri piyasalarda iyimserlik yaratabilir.
Teknik açıdan ise kontratın 83.500 seviyesinin aşağısında kalması durumunda 81.000 seviyesi, 83.500 seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda ise 84.700 seviyesi hedeflenebilir. Kontrat aşağı yönlü trendini yukarı yönlü kırma çabası içindedir.
 
VİOP Altın Kontratı: Altın Haftaya Zayıf Başladı
 
VİOP Altın Kontratı geçen hafta kötü gelen ABD verisinden sonra haftaya bir miktar alıcılı başlamış ve günü artıda kapatmıştır.
Veri akışının olmadığı hafta başında Altın kontratı geçen hafta kötü gelen ABD verisinin etkisini yeni haftaya da taşımıştır. Kontrat Cuma gününe göre yüzde 0,35’lik bir artış göstermiştir.
Bugün ABD tarafında perakende satışlar verisi takip edilecektir.
Akşam saatlerinde ise FOMC üyesi Fisher’ın konuşması bekleniyor.
Teknik açıdan 1245 direncinin yukarı yönlü kırılması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda altın kontratında 1265 direncine doğru bir toparlanma hareketi görülebilir. 1245 direncinin aşağısında kalınması ise kontratın  1238 desteğine doğru gevşemesini olası kılmaktadır.
 
 VİOP USDTRY Kontratı: Cari Açık Verisi Takip Edilecektir
 
ABD tarafında geçen hafta kötü gelen veri ile gevşeyen kontrat, gün içerisinde yükselen spot USDTRY’ye bağlı olarak günü alıcılı kapatmıştır.
Bugün ABD tarafında perakende satışlar verisi ve FOMC üyesi Fisher’ın konuşması takip edilecektir. Yurtiçinde ise cari açık verisi izlenecektir. Verinin 4 milyar 300 milyon dolar olması bekleniyor. Düşen bir cari açık verisi kontratta gevşemeyi destekleyebilir.
Teknik açıdan kontratın 2,2200  direnci üzerinde tutunması durumunda 2,2500  seviyesini hedeflemesi beklenebilir, 2,1820 desteği aşağısına sarkması durumunda ise 2,1600 desteğine doğru gevşeme gelebilir. Kontrat bir süredir 2,2200 - 2,1820 bandında seyrediyor."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)