E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da koalisyon iyimserliği fiyatlandı ---

VİOP'da koalisyon iyimserliği fiyatlandı

VİOP'da koalisyon iyimserliği fiyatlandı
12 Ağustos 2015 - 08:45 borsagundem.com

Yurtiçinde ise Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesinden çıkan olumlu mesajlar sonrası, kurlarda satışlar gözlendi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP analizi:
   
"VİOP 30: Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası pozitif ayrıştık…
     
Euro Bölgesi’nde Yunanistan krizinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Resmi ağızlardan  86 milyar Euro’luk 3. kurtarma paketi için dün anlaşmanın sağlandığı haberi geldi. Anlaşma için kreditörlerin Yunanistan parlamentosundan geçirilmesini istedikleri paketin bugün komisyonlardan geçtikten sonra Perşembe günü genel kurulda muhalefetin desteğiyle kabul edilmesi bekleniyor. Cuma günü ise Eurogroup Maliye Bakanları’nın onayının alınması halinde üye ülkelerin parlamentosuna sunulacak. Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven anketi beklentilerin üstünde gelirken Almanya ZEW ekonomik güven endeksi verisi ise beklentileri karşılayamadı. Dün Çin’de yaşanan devalüasyon sonrasında dolar tarafında alımlar görülürken ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş yaşandı. Avrupa borsaları Çin’de yaşanan devalüasyon sebebiyle düşüşle açarken Almanya’da ZEW ekonomik beklenti anketinin beklentileri karşılayamaması DAX’ta satışları hızlandırarak ve Avrupa borsalarına öncülük ederek günü negatifte kapattı. ABD tarafında da Çin etkisi yaşanırken, ABD borsalarında aşağı yönlü açılış gerçekleşti. Satış baskısı etkisini korurken günü negatifte kapattık.
     
Yurtiçinde ise Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesinden daha sert söylemler bekleyen piyasalarda parti hükümet sözcülerinin ılımlı konuşmaları sonrasında kur tarafında satışlar yaşandığını izledik.  Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun Perşembe günü saat 14.00’de tekrar bir araya geleceği belirtildi. Güne bu pozitif gelişmeyle başlayan piyasalarda Borsa ve VİOP tarafında yukarı yönlü yükselişler gördük. Yükselişlerde tepki alımlarının hızlanmasıyla birlikte sert fiyatlamalar izlendi. Yurtiçinin küresel piyasalardan ayrıştığı bir gün takip ettik.  Dün Türkiye’de açıklanan cari açık verilerine baktığımızda cari açığın Haziran’da beklentilerin üzerinde 3,36 milyar dolar olarak gerçekleştiğini gördük. 12 aylık cari açığımız ise 44 milyar 691 milyon seviyesinde gerçekleşti.
     
Bugün yurtiçinde veri akışı sakindir. Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi verilerini takip ediyor olacağız.     Teknik olarak yukarıdaki önemli dirençlerini kıran kontratta kısa vadeli alış baskısı görülebilir. 99,000 direncinin kırılması halinde önce 100,350 arkasından 101,600 seviyesi test edilebilir. Aşağıda ise 98,000 desteğinin altında 97,200’e kadar geri çekilebilir.
 
    VİOP USDTRY Kontratı: İçeride koalisyon iyimserliği fiyatlandı…
 
Yurtiçinde Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesinden daha sert söylemler bekleyen piyasalarda parti hükümet sözcülerinin ılımlı konuşmaları sonrasında kur tarafında satışlar yaşandığını izledik. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun Perşembe günü saat 14:00’de tekrar bir araya geleceği belirtildi. Dün ayrıca Türkiye’de açıklanan cari açık verilerine baktığımızda cari açığın Haziran’da beklentilerin üzerinde 3,36 milyar dolar olarak gerçekleştiğini gördük. 12 aylık cari açığımız ise 44 milyar 691 milyon seviyesinde gerçekleşti.
   
Teknik olarak yukarı yükselişine devam eden kontratta 2,7980’in üzerinde 2,8350 seviyesi test edilebilir. Aşağıda ise 2,7870’in altında önce 2,7700 ve arkasından 2,7550 desteğine kadar düşüşler görülebilir.
 
    VİOP Altın Kontratı: Kontrat 1105 seviyesi üzerinde…
    
Dün Çin’de yaşanan devalüasyon sonrasında dolar tarafında alımlar görülürken ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş yaşandı. Çin, ihracattaki sert düşüşün ardından para birimi yuanda son 20 yılın en hızlı devalüasyonunu gerçekleştirdi. Çin’den gelen haberle emtialarda sert düşüşler görülürken altında da satışlar gerçekleşti. Daha sonrasında altına gelen güçlü talep ve dolar endeksinde aşağı yönlü hareketler altın fiyatlarında tekrar yükselişlerin yaşanmasına sebep oldu.
     
Teknik olarak 1105 seviyesinin üzerinde önce 1115 ve arkasından 1130 direnci test edilebilir. 1105 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise önce 1090 ve arkasından 1077 desteğine kadar düşüş görülebilir.'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)