E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da dolar/TL hızlı, altın sınırlı yükselişte---

VİOP'da dolar/TL hızlı, altın sınırlı yükselişte

VİOP'da dolar/TL hızlı, altın sınırlı yükselişte
24 Eylül 2014 - 08:51 borsagundem.com

ABD ve Avrupa borsalarında etkili olan satışlar yurt içi piyasaları da olumsuz etkiliyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Seans Sonunda Satışlar Geldi...
   

Dün Euro Bölgesi ülkelerinde PMI verileri açıklandı. Euro bölgesi hizmet PMI 52,8 ile beklenti aşağısında kalırken, imalat PMI 50.5 ile beklentiye paralel geldi. Almanya'da ise imalat PMI  beklenmedik bir şekilde gerilerken  hizmet PMI beklenti üzerindeydi.  Euro Bölgesi genelinde PMI verileri olumlu görünüm sergilemedi. Avrupa borsaları hisse bazlı hareketler, olumsuz PMI verileri  ile geriledi. ABD tarafında ise üretim PMI 57,9 ile beklentiden hafif aşağıda gelirken, konut fiyatları yüzde 0,1   artış ile beklenti olan yüzde 0,4 aşağısında kaldı. ABD borsaları da değer kaybetti. Bu hafta ABD ve Avrupa borsalarında satışların etkin olduğunu, bu durumun da yurt içi piyasaları olumsuz etkilediğini görüyoruz.   

Yurt içinde ise gün  içerisinde  TL'de görülen değerlenmeye bağlı olarak BİST endeksleri yükselirken, günün ilerleyen saatlerinde  yurt dışı borsalarında görülen olumsuz seyir  ve yeniden değer kazandığı görülen USD'nin etkisiyle BİST endeksleri satışlarla karşılaştı ve günü negatif tamamladı. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 0,44 değer kaybederek günü 94.150  seviyesinden kapattı.
   
Bugün Almanya IFO iş ortamı endeksi, ABD yeni konut satışları , yurt içinde ise kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri izlenecektir.   

Teknik açıdan kontrat gün içinde  95.000 seviyesini test etmiş üzerinde tutunamamış ve gün sonuna doğru gelen satışlarla gerilemiştir.93.500 desteği kontratta önem arz etmektedir. Bu seviyenin kırılması durumunda 93.000 ve  91.500  seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. Kontratın 93.500 desteği üzerinde ısrarla tutunması durumunda ise 95.000  direnci hedeflenebilir. Dün seans sonuna doğru kontratta sert satışların gelmesi kontrat  açısından olumsuzdur.

VİOP Altın Kontratı: Yükselişler Sınırlı Kaldı...
   
Dün altın kontratında   gün içinde jeopolitik gelişmelere bağlı yukarı yönlü ataklar görüldü. ABD ve müttefiklerinin Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmasının güvenli liman ihtiyacı oluşturması sonrasında altın kontratında bir miktar yükseliş görüldü. Altında aynı zamanda Çin'den gelen HSBC imalat PMI verisinin beklentilerden yüksek olması ve dolar endeksinde görülen kar realizasyonu da altının yükselişinin destekleyicisi oldu. Buna karşılık altın yükseliş  kalıcı olamadı ve doların da akşam saatlerine doğru toparlanmasıyla yeniden geriledi.
   
Bugün Türkiye'de imalat güveni ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak. ABD'de ise yeni ev satışları verileri izlenecek. FOMC cephesinde ise Mester ve Evans'ın konuşmaları olacak.    Kontratta 1225 seviyesi üzerinde 1235 ve 1243 seviyeleri, 1225 seviyesi aşağısında ise 1215 ve 1200 seviyeleri izlenebilir.

VİOP USDTRY Kontratı: Yükseliş Trendi Devam Ediyor...
   
Doların global bazda dün gün içinde değer kaybetmesiyle beraber gelişmekte olan ülke kurlarında da değer kazancı görüldü. Bu kapsamda USDTRY kontratı gün içinde gevşedi. ABD tarafında ise üretim PMI 57,9 ile beklentiden hafif aşağıda gelirken, konut fiyatları  aylık bazda yüzde 0,1 artış ile beklenti olan yüzde 0,4 aşağısında kaldı. Akşam saatlerinde konuşan St. Louis FED Başkanı Bullard da ilk faiz artışının 2015 birinci çeyreği sonunda olabileceği beklentisini koruduğunu, buna karşılık "kayda değer zaman" ifadesinin yerinde olduğunu belirtti. Kontratın   seans sonuna doğru yeniden  toparlandığını gördük.
   
Bugün Türkiye'de imalat güveni ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak. ABD'de ise yeni ev satışları verileri izlenecek. FOMC cephesinde ise Mester ve Evans'ın konuşmaları olacak.
   
Teknik açıdan kontrat yükseliş eğilimine devam etmektedir. Kontratın 2.2660 seviyesi üzerinde 2,2700 ve 2,2750 seviyeleri hedeflenebilir. 2.2660 aşağısında ise   2,2580 ve 2,2500  seviyeleri izlenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)