E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVeriler en kötünün geride kaldığına işaret ediyor---

Veriler en kötünün geride kaldığına işaret ediyor

Veriler en kötünün geride kaldığına işaret ediyor
02 Haziran 2020 - 09:29 borsagundem.com

Vakıf Yatırım trafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Piyasalara Bakış

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve % 1.7 artışla 107.266 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 14 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 84 hisse değer kazandı, 14 hisse ise değer kaybetti. USD/TL kuru 6.81 altında dalgalanırken, sabah saatlerinde yurt dışı vadeli piyasalarda ise dünkü alımların ardından hafif satıcılı bir seyir izleniyor.

Çin’in bazı kamu şirketlerinden ABD’den yapılan ithalatı durdurmalarını istemesi ve ABD'de şiddeti gittikçe artan ırkçılık karşıtı protestolara rağmen ABD'de hisse endeksleri günü pozitif tarafta kapatmıştı. Ekonominin yeniden faaliyete geçmesi ve gelen ekonomik veriler piyasalardaki yükseliş isteğini destekliyor.

Son olarak ABD'de açıklanan ISM imalat sanayi endeksindeki toparlanma, diğer veriler ile beraber değerlendirildiğinde en kötünün geride kaldığına işaret ediyor. Ancak hem protestolar hem de Çin ile yapılan Faz-1 anlaşmasının da tehlikeye girmiş olması zaman zaman satış baskısına sebep olabilir. Bugün Avrupa'da İmalat PMI endeksleri açıklanacak. Euro'nun bir süredir 750 milyar Euro'luk AB destek paketi sebebiyle pozitif seyrettiği ortamda, PMI verileri de yakından izlenecektir. Çin ve ABD'nin ardından bu verilerde de toparlanma beklenebilir. Öte yandan içeride ekonomik veri bulunmazken, Aselsan'ın ilk çeyrek finansallarını açıklaması bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. 106.500 direncini aşmayı başaran endekste 108,500 diğer direnç olarak takip edilebilir. 106,500-105,500 ise destek seviyeleri olarak izlenmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)