E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVergi denetiminde uzmanlaşma dönemi başlıyor---

Vergi denetiminde uzmanlaşma dönemi başlıyor

Vergi denetiminde uzmanlaşma dönemi başlıyor
20 Nisan 2022 - 16:07 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde oluşturulan uzmanlaşma modelini bir ileri seviyeye taşımak amacıyla sektörel ve fonksiyonel uzmanlaşma genelgesini yürürlüğe koyacaklarını bildirdi.


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Vergi Denetim Kurulu bünyesinde oluşturulan uzmanlaşma modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde 2 yıl önce oluşturulan uzmanlaşma modelini bir ileri seviyeye taşımak amacıyla, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde sektörel ve fonksiyonel uzmanlaşma genelgesini yürürlüğe koyacaklarını bildirdi.

Oluşturacakları bu uzmanlaşma modeliyle mükellef haklarının korunması ve gözetilmesi konusunda duyarlılığın artmasını, mükellef haklarının azami seviyede gözetilmesini sağlayacaklarını belirten Nebati, “Şeffaf, öngörülebilir ve etkin bir inceleme sürecinin geçirilmesini, inceleme konuları ve sektörler itibarıyla uzmanlaşmanın azami seviyeye ulaşmasını hedefliyoruz.

Bu uzmanlaşma modeli ile verimlilik, etkinlik ve nitelik anlamında hem vergi denetimi açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkacak hem de mükelleflerin vergiye gönüllü uyumu artacaktır. Bakanlık olarak mükelleflerimizin haklarını korumaya, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadeleye yönelik çalışmalarımıza süreklilikle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, ABD'ye gidecek

 

Bakan Nebati: Enflasyonun üstesinden geleceğiz

 

Bakan Nebati' den borsa değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ ASKER20 Nisan 2022 23:37

    mütait leri denetle ev fiyatlarına bakın kaça satıyor kaçlira gösteriyor

  • ALİCAN20 Nisan 2022 21:57

    ülkenin anasını ağlattınız, olan bize oldu...

  • KILIÇ20 Nisan 2022 20:39

    devlet demek dövlet demek kişi,esnaf istedigi gibi zammmı millete iteliyorsa dövlet dövmeyide bilmeli taktirle uslanmayanın hakkı kötekdir devlet alil ve aciz olmamalı ama şu bir gerçek alil ve aciz bir yönetiminiz var olan millete oluyor.

  • mustafa20 Nisan 2022 19:42

    arkadaş bir lafında ipe sapa gelsin be.

  • papatya fali20 Nisan 2022 19:32

    Önce uzlaşma dönemi Sonra uzmanlaşma dönemi Gerçekte olan düzenli vergi ödeyenin sırtına nasılsa ödüyor diye vurun gitsin garibanın sırtına..

  • Mucise Reis ;)20 Nisan 2022 19:20

    Aynı haber çıktı karşıma :D onlarca yazabilirim.. sayışitay raporu köprüde bişeler yakalıyor, otoban yollarda yap ,işlet devrette... araştırılmazzzzzz neden ? şirket sırrı :D ticari sır :F yahu milletin vergisi veriliyor, ticari sır dneiyor... koy oraya bir madde. devlet kamu işlerinde ticari sır vb zırvalık yok işine gelmeyen ihaleye girmesinn. 5 kuruşun hesabını devlet kurumları sorar soruşturur de.. olsun bitsin :D işleri güçleri zaten katakulli. katakulli yapanlar kayıtlı ekonomi ister mi : ))) 

  • Recai20 Nisan 2022 18:59

    Vergiyi tabana yayma muhabbeti vardı, o kesildi sonunda

  • Pala20 Nisan 2022 18:06

    Boş laf. Ne yani akp 20 yıldır vergide uzmanlasmadan amatörce mi denetim yaptiriyormus

  • Yağcı20 Nisan 2022 17:41

    Tamam abi çok güzel buluş korumalımı bari?

  • ziyag20 Nisan 2022 16:36

    Alın size formül hiç uğraşmayın, bütün ödemeler bankadan yapılacak bankadan geçmeyen ödeme gider sayılmayacak bankaya 1 tl nin bile hesabı sorulacak birde ne girerse o çıkacak. idda ediyorum türkiye ekonomisi 3 kat büyür. 

  • Mucise Reis ;)20 Nisan 2022 16:29

    Hahaha, kayıt dışı ile mücadele :D  milyonları bulan kayıtsız kaçak işi nasıl kayıtlı üretebilsin?  atıyorum... örnek yani :D 10 işçi 30 günde 500 sandalye yapıyor. resmi kayıtlı işçi... kaçak suriyelileri koy içeri 10 +  10 suriyeli hoopp oldu imalat 500 + 500  bin sandalye... şimdi faturasız kalas, tahta aldık... faturasız 500 sandalye kestik... işlemler nakit cepten gerçekleşti. ne oldu ? kayıtlı görülen imalatımı defterimde oluşturdum. bir o kadarınıda kdv siz, sgk sız faturasız mal aldım ( %18 ucuza tahta :D ) sgk sız suriyeli çalıştırdım bir içi 6 bin di 60 nin kar ettım :D faturasız aldım 18 kdv + faturasız sattım  %18 satış indirimi yaptım... eee kim denetleyecek ? :D ya yapacakları tek şey şudur... malıtye kesti cezaları, tahsilat yok.. bari dosyalar azalsın kapansın ensaf ne ödeyecekse kasasında varsa ödesin bende tahsilat edeyim :D yoksa vergi algı malıye Allah emanet belliki. Boş iş ışık saçan bakanım boş...