E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVarank Türkiye'deki aşı çalışmalarını açıkladı---

Varank Türkiye'deki aşı çalışmalarını açıkladı

Varank Türkiye'deki aşı çalışmalarını açıkladı
17 Aralık 2020 - 11:48 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Tasarım, prototip aşı ve hayvan çalışmaları aşamaları sonrasında 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda." dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferansla katıldığı TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu Aşı ve İlaç Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Dünyada çalışılan farklı aşı teknolojilerinin tamamına ve hatta daha yenilikçi yöntemlere Kovid-19 Türkiye Platformu tarafından da çalışıldı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, şöyle devam etti:
"Ekosistemimizdeki 13 aşı adayı Dünya Sağlık Örgütünün listesinde. Yürüttüğümüz aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin'in ardından 3. ülkeyiz.

Türkiye aşı üretim kapasitesini de geliştirdi. Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da  3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip.

TÜBİTAK MAM'daki Gen Mühendisliği Biyoteknoloji Enstitüsünde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz."

Oxford aşısı da Türkiye'ye gelecek

JP Morgan metal emtiada yön değiştirdi!

Çavuşoğlu: Yaptırım kararı hukuken de siyaseten de yanlış

Borsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie17 Aralık 2020 12:33

    Sayın bakanım ben donumu sıyırdım, popomu açtım üç aydır bekliyorum yerli aşı için. Yan etki olarak bir kaç gün popomuzun üstüne oturamayacakmışız diyorlar ama sorun değil. Mühim olan yerli aşı gelecek, egonomi uçacak, Türkiye şahlanacak. Biontech aşısını bulan Alamanya bu yüzden bizi kıskanıyeahhhh.

  • abdullah 17 Aralık 2020 13:34

    sen her şeyi yanlış yerinle anlayıp yorumluyorsun kıçı açık gezmene gerek yok koldan vurulabilirsin.

  • Mustafa17 Aralık 2020 12:28

    Aldiniz ya Çin'den 50 milyon doz hemde 3 katına daha ne çalışması yapıyorsunuz

  • Mustafa17 Aralık 2020 15:00

    Abdullah 1/3 i giyati bı araştır aynı aşıyı Malezya kaça almış bir bak boşver CHP falan ben daha kapısının önünden bile geçmedim.İngilizce biliyorsan malezyanin asi diyatini yabancı kaynaktan ara bul Türkiye ile karşılaştır.

  • abdullah 17 Aralık 2020 13:36

    3te 1 fiyatına demen gerekir yanlış yazmışsın yalancı chp liler mi seni yönlendirdi. haberleri yanlış kanaldan alıyorsun kanalını kapat doğru yola gir

  • tv17 Aralık 2020 12:14

    önce tüm millet velilleri olsun  koca koca proflar biri masketak digeri takma yok sıcak havada olür yok  bilmemne şaibeli durum çok   iş biraz çıgrından çıktı kime inanalım