E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri---

Borsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri

Borsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri
17 Aralık 2020 - 10:50 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Richard Bernstein yatırımcıları temel verileri umursamadan ticaret yaptığı konusunda uyarıyor. 10 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu yatırım uzmanı teknoloji hisselerine olan talebi anlamadığını söyledi

DIŞ HABERLER SERVİSİ.

Wall Street’in en başarılı kurumsal yatırımcılarından Richard Bernstein borsalarda riskli bir dinamiğin oluştuğunu belirtiyor. Milyarder yatırım uzmanı ekonomi patlamaya hazırlanırken borsadaki yatırımcıların neden teknoloji sektöründeki momentum hisselerini tercih ettiğini sorguluyor.

Kendi yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’un CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Bernstein CNBC’ye verdiği röportajda inovasyona olan inancın yatırımcıları aptal yerine koyacak bir hale dönüştüğünü belirterek, “2021’e bakıldığında temel verilerin dramatik bir şekilde yükseldiği görünüyor ve bu sanki kimsenin umurunda değil gibi” ifadelerine yer verdi.

Wall Street’te onlarca yıl geçiren ve bir dönem Merrill Lynch’in stratejisini yürüten Bernstein teknoloji hisselerine ilişkin ayı piyasası öngörüsünde bulunuyor. Milyarder yatırımcı geçtiğimiz sene teknoloji rallisinin dot-com balonuyla benzerlikler taşıdığını belirtmişti.

Söz konusu ralli korona virüs pandemisiyle birlikte hız kazandı. Zira teknoloji sektörünün evden çalışma kültüründe üstlendiği rol oldukça önemliydi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi bu yıl %41’lik bir ralli yaptı ve 23 Mart’taki dip seviyesinden bu yana %84 yükseldi. Endeks Çarşamba günü yeniden tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

10 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu Bernstein konuyla ilgili açıklamasında, “Temel verilerin yükselmesiyle birlikte eşsiz fırsatlar geliyor ve kimse ilgilenmiyor. Çekici teknoloji hisseleri dışında açıkçası her yere yatırım yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte aşının piyasaya sürülesiyle birlikte Bernstein ekonomiye sıkı sıkıya bağlı hisselerde bir miktar fırsat yakalamayı düşünüyor. Uzman yatırımcının 2021 hamlelerinde enerji, ham madde, sanayi ve düşük sermayeli şirketler bulunuyor.

Bernstein, “2021’in büyük hikayelerinden birisi bilançolardaki muazzam geri dönüş. Pandemi buhranı yaşanan bölgeden çıkıyoruz. Şu anda analistlerce 2021 yılı için en yüksek büyüme projeksiyonlarına sahip olan sektör enerji sektörü. Diğerleri yakınına dahi gelemiyor” dedi.

S&P 500 Endeksi’ndeki enerji hisseleri bu yıl şimdiye kadar %34 değer kaybetti.

Borsalardaki rallinin geçmiştekilerden farkı ne?

 

Borsa İstanbul 1.400'de kalır mı?

 

FED ardından gözler BoE’ye çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)