E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUyuşturucu operasyonunda 15 tutuklama---

Uyuşturucu operasyonunda 15 tutuklama

Uyuşturucu operasyonunda 15 tutuklama
08 Ağustos 2013 - 08:19 borsagundem.com

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda kimler serbest bırakıldı, kimler tutuklandı? Ne kadar kefalet ödendi?

Narkotik Polisi’nin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ve Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne dün sabah saatlerinde götürülen 48 kişiden 21'i savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. 27 kişi ise tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Aralarında Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol, Engin Günaydın ve Mehmet Erdem'in de bulunduğu 12 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eray Ö.’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, ve şarkıcı Mehmet Erdem'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin 50 bin lira kefalet ödeyeceği öğrenildi.
Narkotik Polisi, geçtiğimiz Pazartesi sabahı 5 ayrı ilde düzenlediği operasyonla aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu toplam 49 kişiyi gözaltına alındı. Yaklaşık 1 yıl süren takibin ardından gelen operasyonda Yeşilçam'ın aktörlerinden Eray Ö.'nün Cihangir'deki deniz manzarılı evinde saksılarde yetiştirilen Hint kenevirleri bulundu.
UYUŞTURUCU TARLASI
Sarıyer'de bir başka evde ise bulan Hint keneviri tarlasıyla karşılaşıldı. Toplam 60 adreste arama yapan polisler, 17 bin uyuşturucu hap, 13 kilogram esrar, 115 adet kök Hint keneviri ve 75 gram kokain ele geçirdi. Adli Tıp Kurumu'nda kan ve kıl örnekleri alınan şüphelilerden oyuncu İlker Aksum, "içici" olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. İki geceyi emniyette geçiren ünlü isimler ile uyuşturucu ticareti yapan torbacılar dün sabah saat 10.00'da Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na getirildi. Şüpheliler hakkındaki tüm suçlamalar polisler tarafından 13 klasör içerisinde adliyeye gönderildi. Ünlü isimler adliyeye götürülmek için bindirildikleri polis minibüsünde şakalaşmayı ihmal etmedi.
7 SAVCI SORGULADI
Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinci, Ersin Korkut'un da bulunduğu 48 kişi şüpheli, soruşturmanın yürütüldüğü 7'nci kattaki TMK 10 ile yetkili savcılığa çıkarıldı. Saat 11:00 sıralarında ise 7 savcı tarafından "Uyuşturucu kullanmak, temin etmek ve yer temini" suçlarından sorguları yapılmaya başlandı.
TOPLAM 21 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Saat 15:00'a kadar süren sorgu sonunda savcılık, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Kenan İmirzalıoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinci, Barış Güney, Kaan Uysaler, Selma Yılmaz, Onur Buldu ve Ersin Korkut'u serbest bıraktı. Aralarında Sarp Apak ve Engin Günaydın'ın da bulunduğu 12 şüpheli ise haklarında adli kontrol tedbirleri alınarak serbest kaldı.
AÇIKLAMA YAPMADI
Serbest bırakılan oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Nehir Erdoğan açıklama yapmadan adliyeden ayrılırken Engin Altan Düzyatan ile nişanlısı Özge Özpirinçci ise el ele adliyeden çıktı. Düzyatan, "Dosyada gizlilik kararı olduğu için açıklama yapamayacağız. Dosya kalabalık olduğu için iki gün sürdü. Böyle bir durumun içinde kalmak bizi rahatsız etti. Aile yapımızla, duruşumuzla böyle bir durumun içinde olmayı uygun görmezdik fakat öyle uygun görmüşler. İfademize başvurdular. İfademizi verdik serbest bırakıldık" dedi. Özpirinçci de "Bodrum'da bardan alındığım söylenmiş. Ailemin evinden, annemin yanında alındım" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı08 Ağustos 2013 11:16

    acaba kullanıyorlar mı? yada şantaj için mi hükümet bunları içeri aldı, bak ayağınızı denk alın diye. hükümete hiç güvenmediğim için ne düşüneceğimi bilmiyorum. akp ile türkiyede belki birşeyler hukuk adına değişir demiştim ama yanlızca kendi menfi ayarını vermekle yetindi akp