E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Uygur' zulmüne tepki için Çinli ortaklarından ayrılıyorlar---

'Uygur' zulmüne tepki için Çinli ortaklarından ayrılıyorlar

'Uygur' zulmüne tepki için Çinli ortaklarından ayrılıyorlar
23 Şubat 2021 - 10:15 borsagundem.com

Japonya menşeli 12 firma, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslüman Uygur azınlığın zorla çalıştırılmasından faydalanan Çinli firmalar ile mevcut iş anlaşmalarını sonlandırmayı planlıyor.

Geçen yıl Avustralyalı Stratejik Politika Enstitüsüne (ASPI) ait, uluslararası 80 firmanın Sincan Uygur Özerk Bölgesi dışında yaşayan Müslüman Uygurların zorla çalıştırılmasından doğrudan ya da dolaylı olarak fayda sağladığı ortaya çıkan rapordaki 14 Japon firmanın durumunu Kyodo ajansı soruşturdu.

ÇİNLİ ORTAKLARINDAN AYRILACAKLAR

Araştırmada, listedeki 14 Japon firmanın 12'sinin, Müslüman Uygur azınlığın zorla çalıştırılmasından faydalanan Çinli firmalar ile mevcut iş anlaşmalarını sonlandırmayı planladığı iddia edildi.

Kyodo'ya göre Çinli ortaklarıyla iş anlaşmalarını sonlandıracak Japon firmaları arasında Uniqlo'nun tedarikçisi Fast Retailing, Sony ve Hitachi de yer alıyor.

Toshiba iddiaları doğrulayamayacağını ancak mevcut sözleşmesini yıl sonuna dek sonlandıracağını bildirdi. Panasonic araştırmaya cevap vermeyi reddetti.

Japon şirketler Çin ile iş yapmayı bırakıyorlar

Kanada, Çin'in Uygur politikalarını 'soykırım' olarak tanıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iso25 Şubat 2021 10:49

    "ateist" japonya senin soydaşlarının yanında duruyor... Biz de çinli telefon fabrikaları türkiyeye yatırım yapacak diye "müjde" veriyoruz... 

  • Hakan ÖKSÜZ 23 Şubat 2021 17:29

    Bizim Türkiye olarak böyle bir karar almamız lazım Zira Çin de ucuz iş gücü diye Türk firmaları şunu iyi bilmeli ucuz iş gücü ucuz işçi diye nitelendirilen bizim din gardaşlarımız Uygur Türkleri dir ki bizim bu gidişe dur demek için bir adım atmamız lazım

  • Yorum23 Şubat 2021 11:16

    Hemen biz ortak olalım

  • Ahmed23 Şubat 2021 11:05

    Müthişsin Japonya. Zulme tüm dünyanın dik durması lazım. Milliyeti önemli değil. Ben bir insandan, çocuktan, nefes alan tüm yaratılmışlardan dökülen göz yaşına şu dünyayı değişmem. Fani dünya için belirlenmis son icin zulme ne gerek var. Halkbankasında kendi milletine zulüm eden yatırımcı kuruluşlarınıda affetmeyeceğim. Onlarada haddini bil diyecek biri çıkar inşaAllah.