E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜrküten görüş: Kanser bulaşıcı olabilir---

Ürküten görüş: Kanser bulaşıcı olabilir

Ürküten görüş: Kanser bulaşıcı olabilir
26 Ocak 2020 - 22:18 borsagundem.com

Kanada İleri Araştırmalar Enstitüsü’nden (CIFAR) bir grup bilim insanı, onkolojik hastalıkların insandan insana bulaşabileceği görüşünü ortaya attı.

Alman Focus dergisinin Kanadalı uzmanların ‘İnsanlar ve Mikrobiyom’ adlı araştırma çalışmasına dayandırdığı haberde, onkolojik hastalıkların insandan insana bulaşabilme olasılığına dikkat çekildi.

Makaleye göre mikrobiyom, ciltte veya organlarda bulunan çok sayıda küçük bakterilerin oluşturduğu topluluklar olarak biliniyor.

Onkolojik hastalıkların insandan insana bulaşabileceğini savunan uzmanlar, vücudun mikroorganizmalar tarafından bu şekilde kolonileştirilmesinin obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve kanser gibi hastalıkların bulaşmasında rol oynayabileceğini düşünüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise söz konusu hastalıkların çevre etkenlerinden dolayı genetik olarak da insandan insana geçebileceğini düşünüyor. Örgüt uzmanları, kanserin bulaşıcı olabilme ihtimali ile ilgili savları ise reddediyor. (Sputnik Türkiye)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hahayt27 Ocak 2020 17:57

    öyle olsa onkolog dokto ve heçşirelerinin tamamının kanserden hem de erken yaşta ölmesi lazım. Niye böyle saçma ve halkı ürkütücü açıklamlar yapıyorlar ve neden basında bunları paylaşıyor ilginç. 

  • ç...27 Ocak 2020 16:20

    kanser hakkında bilgin çok az.. nasıl bulaştığına kanaat ediyorsun ? hastalara bakan bir çok kişi var nedne onlara bulaşmıyor ozamamansa .saçma

  • Türkoğlutürk 27 Ocak 2020 09:38

    Aptallığın bulaştığını görüyoruz. Yerli diziler sayesinde.

  • KAZANÇ27 Ocak 2020 09:33

    HASTALIK-İLAÇ SATIŞI-SEKTÖR-ENDÜSTRİ-GIDA en önemlisi Çağdaş ve Modern Dünya. Gerçek olan insanın yaşatmayı amaç edinen Doğu Medeniyetini kendi medeniyetini aşağılayanlara alın yukarıdaki Batı Medeniyetini tepe tepe kullanın. :D 

  • Mehmet27 Ocak 2020 09:09

    bazı kanser türleri virüs ve küf mantarları tarafından meydana gelebilmektedir. örnek: alfa toksinler

  • cango27 Ocak 2020 17:59

    alfa toksin evet kanser yapar ama burada konu insandan insana bulaşması ki saçmalık burada zaten. öyle olsa bütün onkologlar erken yaşta kanserden ölürdü. haberi doğru anlayıp kafa karıştırmamak gerekiyor.

  • Bika27 Ocak 2020 06:43

    İlaç sektörü pazarını büyütmek için ısmarlama raporlar hazırlattığı geçmişte görüldü.

  • Koby brnyt 26 Ocak 2020 23:45

    Evet doğru diesen.

  • Vb26 Ocak 2020 22:46

    Bilim adamları , özellikle de tıp/bioloji alanı , bazen yeni fikirlere en kapalı tavırları sergileyebiliyorlar,