E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜretim Nisan’da yavaşladı---

Üretim Nisan’da yavaşladı

Üretim Nisan’da yavaşladı
06 Mayıs 2014 - 08:13 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen ekonomilerinde üretim faaliyetlerinin Nisan ayında yavaşladığı görüldü

Büyük ekonomiler Nisan ayı üretim faaliyetlerini açıkladı. Üretim faaliyetleri Nisan’da büyümeye devam ederken, büyüme hızında düşüş dikkat çekti. Önde gelen ekonomilerin üretim faaliyetlerini gösteren satın alma yöneticileri endeksi olarak bilinen PMI’larda düşüş gözlendi. ABD’deki üretim faaliyetlerini gösteren JP Morgan Global Manufacturing PMI Endeksi, Nisan’da bir önceki ayki seviyesi 52,4’den 51,9’a geriledi. ABD’de üretimin yanısıra, yeni siparişler, istihdam sektörü ve girdi fiyatları da bu süreçte üretimin yavaşladığına işaret ediyor. JPMorgan analistleri geçtikleri raporda, Japonya’ya da dikkat çekti. Raporda, “Dünya Japonya’daki üretim faaliyetlerinden etkilendi. Satış vergisindeki artışın ardından Japonya’da yeni işletmeler ve üretim faaliyetlerinde bir yavaşlama görüldü” denildi.

ABD VE İNGİLTERE ÖNE ÇIKIYOR

PMI endekslerinde İngiltere ve ABD öne çıkan ülkeler olarak dikkat çekiyor. Öne çıkan bir diğer ülke ise Çek Cumhuriyeti. Euro Bölgesi’ndeyse üretim son üç ayın en iyi performansını gösterdi ancak Ocak ayındaki zirveyi yakalamayı. Asya’da Japonya dışında Çin’de de üretimde dikkat çekici bir yavaşlama görüldü. Güney Kore ve Endonezya’da da üretim yavaşladı. Hindistan ve Tayvan’daki üretimde de diğer aylara göre düşük bir performans gösterdi. Nisan’da Brezilya ve Rusya da düşük üretim performansı sergileyen ülkeler arasında yer aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)