E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUPS'in konsolide gelirleri arttı---

UPS'in konsolide gelirleri arttı

UPS'in konsolide gelirleri arttı
04 Mayıs 2021 - 11:28 borsagundem.com

UPS'in konsolide gelirleri ilk çeyrekte %27 artışla 22,9 milyar dolara ulaştı

UPS (United Parcel Service) 2021 ilk çeyreğinde konsolide gelirinin 2020'nin ilk  çeyreğine göre %27 artış göstererek 22,9 milyar dolara ulaştığını  duyurdu. Konsolide ortalama günlük hacim, geçen yılın aynı dönemine  göre %14,3 oranında yükseldi. Konsolide işletme kârı, 2020'nin ilk  çeyreğine göre %158 artarak 2,8 milyar dolara ulaştı ve düzenleme  sonrası %164 oranında arttı. Bu çeyrekte hisse başına seyreltilmiş  kazanç, 2020'nin aynı dönemine göre %393 artışla 5,47 dolar oldu ve  düzenleme sonrası %141 oranında arttı.

2021'in ilk çeyreğinde GAAP (Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri)  sonuçları, 2,5 milyar dolar vergi sonrası  piyasa seviyesinde emeklilik ödeneği ve 140 milyon dolar vergi sonrası  dönüşüm ve diğer harçlardan oluşan, 2,4 milyar dolar ya da  seyreltilmiş hisse başına 2,70 dolar net kâr içeriyor. Piyasa  seviyesinde emeklilik ödeneği önemli ölçüde 2021 Amerikan Kurtarma Planı Kanununun kabulüyle sağlandı. 11 Mart 2021'de kabul edilen Amerikan Kurtarma Planı Kanunu, çok sayıda işvereni içeren bazı  emeklilik planlarını 2051'e kadar ödeme aczine düşme tehlikesine karşı  koruyor  böylece, Şirketin Orta Eyaletler Emeklilik Fonuyla ilgili  potansiyel düzenleyici haklara yönelik yükümlülüğünü ortadan  kaldırıyor. Amerikan Kurtarma Planı Kanununun kabulü Şirketin, önceki  ölçüm tarihinden bu yana yükselen geçerli indirim oranlarına göre UPS IBT Emeklilik planını yeniden değerlendirmesini gerektirdi. Toplam  sonuç emeklilik yükümlülüğünde 6,4 milyar dolar değerinde bir düşüş  oldu.

UPS CEO'su Carol Tomé, "Bütün UPS çalışanlarına Kovid-19 aşıları da  dahil olmak üzere, insanlar için önemli şeyleri yerine ulaştırdıkları  için teşekkür etmek istiyorum. Bu çeyrekte stratejimizi daha büyük  değil, daha iyi bir çerçevede uygulamaya devam ettik. Böylece,  pazardaki en iyi fırsatları elde edebildik ve rekor düzeyde mali  sonuçlar elde ettik," dedi.

Gelir, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sağladığı büyümeye dayalı  olarak %22,3 oranında arttı.

Parça başı gelir, karayolu ürünlerine bağlı olarak %10,2 oranında  arttı. İşletme kârı %9,7  düzenlenmiş işletme faaliyet kârı %10,4 oldu. Uluslararası Paket Gönderimi Ortalama günlük hacim, bütün bölgelerdeki ihracatın büyümesiyle %23,1  oranında büyüdü. Gelir, başta Asya ve Avrupa olmak üzere %36,2 oranında arttı. İşletme kârı %23,6  düzenlenmiş işletme kârı %23,7 oldu. Gelir, hemen hemen bütün işletmelerdeki güçlü talep sayesinde %34,3  oranında arttı. İşletme kârı %7,5  düzenlenmiş faaliyet kârı %9,2 oldu.

Genel Görünüm

Şirket, ekonomik belirsizliğin sürmesi sebebiyle 2021 gelir ya da  hisse başına kazanç kılavuzu sunmamaktadır. Ancak, tam yıl sermaye  dağılımı planlarını yeniden teyit etmektedir. UPS, 2021 Yatırımcı ve Analiz Uzmanı Gününü 9 Haziran'da gerçekleştirmeyi planlıyor. Daha  ayrıntılı mali bilgiler bu tarihte paylaşılacaktır.

2021 Tam Yıl Sermaye Dağılımı Planlarını Yeniden Teyit Ediyor

UPS Freight'ın satışının ikinci çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

Sermaye giderlerinin 4,0 milyar dolar tutarında olması planlanıyor.

Uzun vadeli borç ödemeleri, 2021'in ilk çeyreğinde ödenen 1,5 milyar  dolar dahil olmak üzere 2,5 milyar dolar tutarında olacak.

Yılın geri kalan bölümüne ait fiilen ödenen vergi oranının %23,5  civarında olması bekleniyor.

Şirket hisse geri alımı planlamıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)