E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnver'den sağduyu çağrısı---

Ünver'den sağduyu çağrısı

Ünver'den sağduyu çağrısı
15 Ocak 2014 - 11:22 borsagundem.com

SPYD Başkanı Arif Ünver, 17 Aralık operasyonuyla beraber etkilenen sermaye piyasalarıyla ilgili sağduyu çağrısı yaptı

İstanbul merkezli operasyonlar sürecinde yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin, Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri, dolayısıyla yatırımcılar üzerindeki etkisine yönelik yapılan haberlere  sağduyu çağrısı geldi.

AA muhabirine açıklama yapan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, Aralık ayı ortalarında Türkiye'de yaşanan olayların  finansal piyasalarda ortaya çıkardığı rüzgarın, özellikle küçük yatırımcıya hasar verdiğini söyledi.

Ünver, halka açık firmaları ilgilendiren bir konu meydana geldiğinde, kurumsal kimlikle kişilerin birbirinden ayrılmasının, yaşanan süreçte hassasiyet gösterilmesi gereken konuların başında geldiğinin altını çizdi.

Halka açık firmalara ilişkin haber yapılırken, tüm aktörlerin daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Ünver, aksi takdirde kurumsal yapı ile kişiler ayırt edilmeden kurumsal kimliklerin öne çıkarılmasının, tasarruf sahiplerine ayrım yapılmaksızın zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Finansal piyasaların siyasi bir kimlik taşımadığının her kesim tarafından iyi bir şekilde algılanması gerektiğine dikkati çeken Ünver, "Finansal piyasalar tüm siyasi, ideolojik yapıların hep beraber katılım sağladıkları bir mecradır. Yerli tasarruf sahiplerinin de, davranış modellerini sorgulama zamanı gelmiştir, Spekülatif amaçlı para kazanma arzusu yerine analitik dayanakları olan yatırımcı modeline doğru geçmeleri hem kendileri hemde ülke menfaatleri açısından ayrı bir önem arz etmektedir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat15 Ocak 2014 14:14

    İnşaat devlet inşaat işlerini bizzat kendi yapmalı. başka şirketlere taşeronlara ihale etmemeli. yolsuzluklar ancak bu şekilde önlenir.

  • mehmet15 Ocak 2014 12:11

    büyük patron duymasın yani başbakan tayyip erdogandır gülen bu ses kaydındaki kendi agzıyla türkiye cumhuriyetine her türlü kirli ve pis işlerin yapıldıgının itirafı burdan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum

  • el konulmalı..15 Ocak 2014 11:57

    uzanlarda çeaş-kepez e nasıl el konuldu ise, altın madenlerine de el konulmalı. devletleştirilmeli.

  • ibrahim özbek15 Ocak 2014 11:56

    Arif hocam çok güzel bir çıkış olmuş olan yatırımcıya oluyor artık herkesi sağduyuya davet ediyoruz filler döğüşüyor çimenler eziliyor yeter

  • mehmet15 Ocak 2014 11:54

    başkaaldırıyorum masot israil abd işbirligi ile türkiyede kirli işler çeviren gülen hareketini kınıyorum ve savcıları göreve davet ediyorum

  • banamusade15 Ocak 2014 11:50

    yani halka açık şirketlerle ilgili olumsuz şeyleri yazmasın mı bunu anlayalım

  • yeşim tevetli15 Ocak 2014 11:49

    Arif bey birde karsanoto ya çağrı yapsanız sorun bakalım herkes kapa bir sürü olumlu haber sunarken sadece adres haberi şirketin varolmasınımı gösteriyor.utanıyorunm bu hisseyi aldığım için.

  • mehmet15 Ocak 2014 11:47

    gülenin ses kaydındaki bbdk daki paraelel yapılanmanın gülenin agzından ortaya çıkması ve savcıların harekete geçmemesi çok manidar savcılar bbdk ki bu paraelel yapıyı tasviye etmesi gerekir

  • ali uzun15 Ocak 2014 11:43

    kim dinliyorki..trde 3-5 kişinin 3-5 mlyonla istediği gibi fırsat eline geçtimiydi herşeyi yapabileceği biryer..açığa satış olduğu sürece..