E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü Spekülatör: Aklı başında kimse dolar almaz---

Ünlü Spekülatör: Aklı başında kimse dolar almaz

Ünlü Spekülatör: Aklı başında kimse dolar almaz
07 Ekim 2019 - 16:34 borsagundem.com

Rogers Holdings'in başkanı Jim Rogers, ABD tarihin en büyük borç yükü altında olmasına rağmen dolara talebin devam ettiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Doların temellerini sağlam olmadığını söyleyen ve büyük riskler konusunda uyarılarda bulunan Rogers Holdings'in başkanı Jim Rogers, “İnsanlar ABD dolarının güvenli bir liman olduğunu düşünüyor, öyle değil. Temelleri korkunç. Aklı başında hiç kimse ABD dolarını satın alamaz, ama benim çok gerekçelerim var” dedi. Jim Rogers, yüksek borç yükü ve bazı risklere rağmen alternatifi olmadığı için dolara talebin devam ettiğini vurguladı.

EN KÖTÜ AYI PİYASASI GELİYOR

Jim Rogers, doların sonunda aşırı fiyatlanacağını ve bir baloncuk haline geleceğini ve ardından 1970'lerde milyarder George Soros ile Kuantum Fonu'nu kuran emektar yatırımcının satış yapacağını tahmin ediyor. Piyasa zamanlamasında pek iyi olmadığnı belirten Jim Rogers, önümüzdeki iki ya da üç yıl içerisinde büyük bir karmaşa yaşanacağını belirtiyor. ABD hisse senetleri yerine Rus hisse senetleri ilgilendiğini söyleyen Jim Rogers, hayatında gördüğü en kötü ayı piyasası yaşanacağı öngörüsünü tekrarladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sedat Aksın08 Ekim 2019 09:26

    Elalemin  parasını  aldınız   kasanıza  koydunuz.Neden ?  Değerlenecek  diye! Oysa  siz ona değer verdiniz, veriyorsunuz.Aldınız  piyasadan  az bulunur hale getirdiniz.Piyasada  az bulunan şey  değerlenir.Merkez bankası bile  ABD   nin  değil.Özel.ABD nin  gırtlağına  kadar  borcu var.Artık  Dünya  monopol/ tek kutuplu değil.ABD  bunu biliyor.Hemen  herkesi  her gün tehdit ediyor.Blöf yapıyor.Kazanç  sağlamaya  çalışıyor.Katma değeri yüksek  devasa  uçaklarını  satmaya çalışıyor.Çin  Dünya'nın  en büyük ekonomisi. Hazinesinde  3 trilyon dolardan daha fazla  bütçe  fazlası  var.Her  Allahın günü  tramp  denilen  adamın tehditi  altında.Biz hala  ABD' yi  en büyük sanıyoruz  peşinde dolaşıyoruz.   

  • MMehmet08 Ekim 2019 08:47

    ABd Borçlu diyor ama doları karşılıksız basıyor. Dünya da bunu yiyor.

  • Angaralı08 Ekim 2019 08:32

    Doları bizim gibiler alır ancak 1 dolara bile yatırım yapmam hele şu şerefsiz amerikanın yaptıklarıyla paralarının reklamınımı yapacağım hisse al kardeşim sağlam birsürü senetler var eninde sonunda 1 e 10 belki 30 belki 100 belki 1000 kazanacaksın

  • Emrah08 Ekim 2019 01:34

    Dünya tarihinin en büyük spekülator george sorostur kısa zamanda büyük ralli yaşayıp büyük servet kazandığı için diğerleri çıraktır onun yanında buna warren buffett da ancak çırağı olur zamanlama ve kısa olması o yüzden.bide spekülatorler hep olumsuzdur tuzları kuru olduğu için  yıllarca pozisyonlarını koruyabildikleri için bakmayın hep olumsuz olduklarına onlar köpek balığıdır olumsuzluktan büyük servet kazanabilme hayalleri kurarlar kısa zamanda diyeyim fakat en büyükleri spek george sorostur. 

  • mustafa temiz07 Ekim 2019 22:51

    dogru bence borsada altin madencilerinin hisselerine yonelmek lazim

  • Bika07 Ekim 2019 22:49

    2023 yılına kadar 2008 krizine benzer bir kriz bekliyor.

  • Kerem07 Ekim 2019 22:38

    KATILIYORUM. 

  • Sebati Simez07 Ekim 2019 22:33

    BUGÜN ALTIN ALIN DEDİ BİZLER ALMADIK KENDİ BOŞALTMAYA BAŞLADI.

  • Hasan cal07 Ekim 2019 22:26

    Dolar zipladi inanmayın bu adama

  • Hasan07 Ekim 2019 20:20

    Bu adamı dikkate alın