E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü bankalar tahvil piyasası konusunda ayrıştı---

Ünlü bankalar tahvil piyasası konusunda ayrıştı

Ünlü bankalar tahvil piyasası konusunda ayrıştı
11 Ağustos 2022 - 08:25 borsagundem.com

JPMorgan, riskli gelişmekte olan piyasa tahvillerinden çıkılmasını önerirken, Morgan Stanley ise yatırım yapılmasını tavsiye etti.

Gelişmekte olan ülkelerin piyasa borçlanma kağıtlarında yaşanan ralli, iki ünlü yatırım bankasını ayrıştırdı. 

JPMorgan bu rallinin sürdürülemez olduğunu savunurken, Morgan Stanley yatırımcıların portföylerine Ukrayna, Kolombiya ve Mısır tahvillerini eklemelerini tavsiye etti.

"Çık" ya da "Al" ikilemi

Gelişmekte olan piyasa tahvillerindeki ralliyi sürdürülemez olarak niteleyen JPMorgan, yatırımcılar için bunun bir çıkış fırsatı olduğunu söyledi. 

Morgan Stanley'in Simon Waever liderliğindeki stratejistleri ise yayınladıkları araştırma notunda Kasım 2020'den bu yana ilk kez gelişmekte olan piyasa tahvilleri için alım tavsiyesi verdiler.

Tavsiyeler

JPMorgan stratejistleri yatırımcılara, gelişmekte olan piyasa tahvillerindeki toparlanmanın uzun sürmeyeceğini savunarak daha az likit tahviller azaltıp, bir satışa karşı kendilerini korumak için daha ucuz tahvilleri almalarını önerirken, Honduras ve Azerbaycan'ın ABD doları cinsinden tahvilleri için tavsiyelerini "ağırlığını artır"dan "piyasa ağırlığı" seviyesine indirdiler.

Stratejistler Romanya'nın yanı sıra Sırbistan, Endonezya ve Sri Lanka tahvilleri için "ağırlığını artır" tavsiyesinde bulunurken, Ermenistan, Barbados, Costa Rica, Kenya ve Türkiye için tavsiyelerini "ağırlığını azalt" olarak korudular.

Morgan Stanley stratejistleri yatırımcıların Romanya, Meksika ve Panama tahvillerinin yanına Mısır, Ukrayna ve Kolombiya tahvillerini ekleyebileceklerini vurguladılar.

ABD 10 yıllık tahvilleri yüzde 2'yi görebilir

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)