E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÜnlü aracı kurum 2023 yılı için model portföyünü açıkladı---

Ünlü aracı kurum 2023 yılı için model portföyünü açıkladı

Ünlü aracı kurum 2023 yılı için model portföyünü açıkladı
22 Aralık 2022 - 08:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

2023 ilk çeyrek beklentilerimiz - 3

Yatırımcılar, bu dalgalı piyasada portföy oluştururken nelere dikkat etmeli? Risk alınmalı mı yoksa defansif mi olunmalı? Yatırımcı öncelikle risk profilini belirlemeli. Sabit getiri peşinde olan yatırımcının yeri borsa değil. Onların yeri sabit getirili enstrümanlar mevduat gibi.

Borsa tarafında da kurumların model portföy ve haftalık önerilerinden mi gideceksin yoksa günlük işlem mi yapacaklar, sosyal medya ve sosyal çevrelerinden yararlanıp mı karar verecekler. Bu konulara net karar vermeleri gerekiyor. Portföy dağılımında kurumlar öngörülerini açıklanan; haber, olay ,durum üzerine, şirket yetkilileri ile bu gelişmelerin veriler üzerindeki etkisi konuşup kendi modellerine yansıtarak oluşturuyorlar. Yatırımcı sayısının 3,5 üzerine çıktığı, her geçen gün bu sayının arttığı süreçteyiz. Yüksek enflasyon düşmesine rağmen devam edecek,

KKM’de devam ediyor, o zaman biraz risk alınmalı diye düşünüyorum. Konjonktürden yararlanan sektörlere yatırım her zaman kazandırmıştır. Hisse tarafında hangi sektör ve hisseleri tavsiye ediyorsunuz, model portföyünüz nasıl şekilleniyor? 2022 yılında olduğu gibi özellikle enerji şirketlerinin yükselişine devam edeceğini düşünüyoruz. BIST’de Enerji sektörümüz yok burada hisseler Elektrik ve Hizmetler sektöründe değerlemeye dahil ediliyor. Yenilenebilir enerji başta olmak üzere, havacılık ve gıda sektörü, Petro kimya sektörünün ön planda kalmasını bunları da otomotiv şirketlerin takip etmesini beklemekteyiz. 2023 için model portföyümüz; AKSEN, ALARK, BIOEN, THYAO, PGSUS, TAVHL, TUPRS, DOAS, SISE, YKBNK olarak belirken , 2023 için birde yakın takip modeli oluşturduk ki bunlarda ; PNSUT,YATAS, MAVI,NATEN, TOASO, DOHOL, TTRAK, KOZAL, GWIND ve AYDEM ’den oluşmakta. 2023’ün kazananı bankalar mı yoksa sanayi mi olacak? Potansiyeli nerede görüyorsunuz? Sadece bankacılık ve sanayi şirketleri değerlendirildiğinde sanayi şirketlerinin potansiyelleri daha fazla görüyoruz.

TCMB Faiz indirim döngüsünün sonlarında olmamız, gösterge ve 10 yıllık tahvillerde regülasyonlara rağmen gerileyecek alanın artık çok çok sınırlı olması, 2022’de yüksek enflasyon nedeniyle yüksek

TÜFE ile değerlenen tahvillerin 2023’de daha düşük değerde olması, bankacılık sektörü karlılığını 2023 yılında desteklemeyecektir düşüncesinde olduğumuzdan teşvikler, krediler, büyüme ve sanayi odaklı olduğundan 2023’un mevcut durumda kazananın Sanayi sektörü olması beklemekteyiz ki biz de hem model hem de yakın takip modelimizde sadece 1 banka hissesine yer verdik.

Dolar, yen karşında değer kazanmaya devam edecek

 

Asya borsaları pozitif seyirde

 

Asgari ücret zammı bugün belli oluyor: Gözler Erdoğan'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)