E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıUluslararası piyasalardaki risk toleransı toparlanıyor---

Uluslararası piyasalardaki risk toleransı toparlanıyor

Uluslararası piyasalardaki risk toleransı toparlanıyor
24 Ağustos 2021 - 09:40 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel risk iştahı haftaya güç kazanımıyla başlarken, bu hafta piyasaların ana odağı cuma günü Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın konuşması olacaktır. Avrupa ve ABD’de dün açıklanan PMI rakamları bir miktar düşüş kaydederken, PMI verileri eşik değerin üzerindeki seyrini korudu. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BioNTech aşısına 16 yaş ve üstü için tam onay verdiğini duyurdu. Salgın cephesindeki gelişmeler ve ekonomik veri akışları yakından izlenmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında salgın ve erken sıkılaşma endişeleriyle geçen hafta satış ağırlıklı bir fiyatlama etkili olurken, yeni haftada aşağı yönlü riskler varlığını sürdürmesine karşın küresel piyasalarda toparlanma çabası ön plana çıktı. Yurt dışındaki pozitif havanın katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,02’lik yükselişle 1.459,33 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,44 – 8,45 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,43’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel hisse piyasaları yeni haftaya pozitif bir seyirle başlarken, BIST-100 Endeksi de yukarı yönlü bir fiyatlama kaydetti. Endekste 1.465 – 1.470 aralığını önemli bir direnç bölgesi olarak izlemeye devam ediyoruz. Mayıs ve haziran aylarında test edilen bu bölgenin aşılması halinde yükselişlerin gücünü koruyacağını ve 1.510 ile 1.550 seviyelerinin gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. Geri çekilmelerde ise 1.445 seviyesi ara destek olmak üzere 200 günlük ortalamanın ve geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.427 – 1.419 aralığı ana destek bölgesi olarak takip edilecektir. 200 günlük ortalama altında endekste satış baskısının hız kazanabileceği ve 1.400 seviyesine doğru geri çekilmelerin yaşanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2021

Politeknik ve Derimod sorusu

İşbir Sünger, İşbir hissesi aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)