E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUluslararası Af Örgütü'den Türkiye'ye çirkin iftira!---

Uluslararası Af Örgütü'den Türkiye'ye çirkin iftira!

Uluslararası Af Örgütü'den Türkiye'ye çirkin iftira!
18 Ekim 2019 - 13:41 borsagundem.com

Türkiye ve ABD arasında Barış Pınarı Harekatı hakkında varılan anlaşma dünya basınında "Türkiye'nin zaferi" olarak yankılanırken Uluslararası Af Örgütü'nden çirkin bir iddia geldi

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyon sırasında, “savaş suçu işlendiğini” iddia etti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Türk ordusunun ve desteklediği Suriyeli askeri unsurların operasyonlarının, “hukuka aykırı bir şekilde sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı, bunun da “ciddi ihlaller” ve “savaş suçu teşkil” ettiği iddia edildi.12-16 Ekim tarihleri arasında içlerinde kurtarma ekipleri, tıbbi personel, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu 17 kişi ile yapılan görüşmelerin sonuçlarına göre yapılan açıklamada, “yerleşim bölgelerinde evlere, fırın ve okullara ayırım gözetmeden saldırılar düzenlendiği” görüşü dile getirildi.

Türkiye’nin desteklediği belirtilen Ahrar el-Şam Örgütü militanlarının, Kürt siyasetçi Hevrin Khalaf’ı infaz ettiği iddiası da Af Örgütü'nün açıklamasında yer aldı. (Euronews)

ABD basını anlaşmayı işte böyle gördü: Türkler istediği her şeyi aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)