E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜlkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı---

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı
20 Nisan 2022 - 22:49 borsagundem.com

Bakan Çavuşoğlu, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için can güvenliği konusunda BM ile Suriye rejiminin görüşmeye başladığını duyurdu. Çavuşoğlu, şu ana kadar 500 bin Suriyeli sığınmacının güvenli bölgelere döndüğünü söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelere 500 bin sığınmacının döndüğünü belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sığınmacıların ülkelerine dönmesi için can güvenliği sağlanmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Bunun için Birleşmiş Milletler ile Suriye rejiminin görüşmeye başladığını söyledi.

3 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye'de olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şu ana kadar 500 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelere döndüğü bilgisini paylaştı.

"Bu senenin ilk 3 ayında 21 bin sığınmacı da ülkelerine gönderildi" diyen Bakan Çavuşoğlu, geçen sene 451 bin sığınmacının girişinin de sınırda engellendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sığınmacı' açıklaması!

 

Hatay belediye başkanından çarpıcı Suriyeli istatistiği

 

Suriyelilerin dönüşü için çalışma yapılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih21 Nisan 2022 10:52

    Hükümetin verdiği rakamların hepsi yalan. Gerçek sığınmacı sayısı ve verilen vatandaşlık sayıları gizleniyor halk çok tepkili diye. Bu hükümetin bunu çözmeyeceği çok bariz belli. Vatandaşlık verip potansiyel oy olarak görüyor. Kendi istediği ile hiç bir sığınmacı dönmez. Çocuk kandırıyorsunuz? Dönecek olsa senden mi utanacak. Alır otobüs biletini gider. Sürekli bayramda gidip geliyor zaten.

  • deniz bitti21 Nisan 2022 09:25

    Hepsi hikaye bir tek Suriyeli değilki Afganı, İranlısı, İraklısı Asyalı, Afrikalı sı hepsini doldurdular memlekette kimse sayılarını bilmiyor nerede olduklarını bilmiyor. Elini kolunu sallayarak yığınlar halinde sınırlardan geçiyorlar.  Diş ülkelerde yolunu öğrendi gelenleri geri itiyor hayda hoppa onlarda buraya Yarın ekonomiyi düzeltirsiniz ama demografi bir gitmi mi gelmez, sosyal yapı hızla bozuluyor nufus dengesi bozluyor. Beka sorunu dışarda değilki içerde artık. Sınrı ötesi harekalarla sınır güvenliği sağlanıyormuş. Gelde inan.Kurt sorunu yanına bir süre ek bela geliyor. ne kadar kalitesiz , eğitimsiz, çok eşli ve çoçuklu yabancı varsa burada sizin ensarınız ve açık kapı dediğiniz iğrenç uygulamadan sonra. Ne diyeyim bu halk sizi öldükten sonrada minnetle anacaktır. Bu halk çok dolu çok.

  • vatandaş21 Nisan 2022 08:27

    fazla değil bir kaç yıl sonra bunlardan dayak yiyerek kaçaçcak delik arayacağız ,geçenlerde bağcılardaki daha başlangıç ,adam bir mahalleye tek başına erkek olan gelsin deyip yolun ortasına sandalyeyi kurup oturuyor ,doku uyuşmazlığımız var bunlar yaratık ,islamla alakaları bile yok 

  • 10yıl21 Nisan 2022 00:18

    10 yıldır şu 4 milyon suriyelinin sayısı hiç artmadı nedense. Adamlarda hic tık yok sanırm. :))

  • vatandaş21 Nisan 2022 08:24

    Kuzenim şişli etfalde kadın doğum uzmanıydı. 2 yıl önce doğum oranlarının yarısı suriyelilere aitti.