E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıUkrayna – Rusya gerilimi borsada satışlara neden oluyor---

Ukrayna – Rusya gerilimi borsada satışlara neden oluyor

Ukrayna – Rusya gerilimi borsada satışlara neden oluyor
15 Şubat 2022 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Rusya – Ukrayna arasında yüksek seyreden gerilim ve jeopolitik endişelerdeki artışa bağlı olarak yeni haftaya oldukça zayıf bir risk iştahı ile başladık. Rusya Devlet Başkanı Putin'in diyaloğa açık olduğu yönündeki sinyali gerginliğin bir miktar azalmasına katkı sağlarken, jeopolitik risk ve endişeler gündemdeki yerini koruyor. Bu konudaki gelişmelere hassasiyet yüksek seyrederken, haber akışlarına bağlı olarak varlık fiyatlamalarında oynaklık yüksek seyredebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
• 16:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Jeopolitik endişeler ve Rusya’nın işgale başlayabileceğine dair korkular hisse piyasalarında sert satışlara neden oldu. Jeopolitik riskler varlığını sürdürürken, bu taraftaki gelişmeler yakından takip edilecektir. Zayıflayan risk iştahı ve yurt dışındaki satışlara bağlı olarak BIST-100 Endeksi günü %2,39 oranında düşüşle 2.001,94 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,57 – 13,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,58’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz

BIST-100 Strateji

Ukrayna – Rusya gerilimi BIST 100’de de satışlara neden oluyor. BIST 100 endeksinde son dönemde aralık ayında başlayan yükselen trend ve ocak ortalarında başlayan son kısa vadeli düşen trend arsındaki sıkışmayı takip ediyoruz. Bugün itibari ile bu trendler 1.942 ve 2.047 seviyelerinde bulunuyor. Bu iki trend ortasında ise 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 2.002 – 1.997 kesişme
noktasında ara seviyeyi oluşturuyor. Dünkü kapanış tam da bahsettiğimiz bu 22 ortalamadan gerçekleşti. Bugün için dün gün içinde görülen en düşük seviye olan 1.971 ve devamında trend desteği olan 1.942 önemli destek noktaları olacaktır. Yukarıda ise bahsettiğimiz kısa vadeli düşen trend takip edilecek olup, burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Kurlar güne nasıl başladı

 

Jeopolitik gerginlik altın fiyatını 8 ayın zirvesine taşıdı

 

Bakır fiyatları, Rusya-Ukrayna geriliminin baskısıyla geriledi

 

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)