E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna NATO'ya üye olmak istiyor---

Ukrayna NATO'ya üye olmak istiyor

Ukrayna NATO'ya üye olmak istiyor
06 Nisan 2021 - 14:50 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın müdahalelerine karşı ülkesinin NATO üyeliğini gündeme getirdi. Zelenskiy bunun Rusya'ya verilmiş "gerçek bir mesaj" olacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin hareketiyle yeniden tırmanmaya başlayan Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, Zelenskiy görüşmede ülkesinin ittifaka üye olma isteğini dile getirerek NATO'dan bir üyelik planı hazırlamasını talep etti. Zelenskiy bunun Rusya'ya verilmiş "gerçek bir mesaj" olacağını ifade etti. NATO'nun Donbass'taki savaşı sona erdirmenin "tek yolu" olduğunu söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı, NATO ülkelerinden Rusya'ya karşı caydırıcılık unsuru olarak Karadeniz'deki askeri varlıklarını güçlendirmesini de istedi.

Kremlin'den uyarı

Görüşmenin ardından Kremlin'den yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın NATO üyeliğinin durumu yalnızca "kötüleştireceği" belirtildi.

Stoltenberg'den dayanışma sözü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ise görüşmede Ukrayna'ya dayanışma taahhüdünde bulunduğu ancak askeri destek ihtimalini gündeme getirmediği kaydedildi. Stoltenberg açıklamasında, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i Rusya'nın Ukrayna ve çevresindeki askeri faaliyetleri ve ateşkes ihlâllerine ilişkin endişelerimi dile getirmek için aradım" dedi. Stoltenberg NATO'nun Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini ve yakın ortaklık kurmakla yükümlü olduğunu belirtti.

Azerbaycan ve Türk ordularında ortak tatbikat

ABD'den Türk SİHA’larına övgü

Gerginlik tırmanıyor! Rus yanlıları Ukrayna askerini öldürdü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ukrayna06 Nisan 2021 17:02

    Tipik Rus harekatı.Önce o ülkedeki Rus yerleşikler (sivil ajanlar) askere saldırır sonra artan olaylarla sen vatandaşıma saldırıyorsun diye askeri müdahale hakkı üretir kendine.Bunu da Nato veya Abd gelmeden yapar.

  • www06 Nisan 2021 16:31

    Varsayalım Nato üyesi oldu ve Rusya ile kapışması genişliyor. Ne olur :D  :D 

  • www06 Nisan 2021 17:52

    Ramo Cancan , alemsin ya :D  :D  :D 

  • RAMO CANCAN06 Nisan 2021 17:24

    Hiç bir şey olmaz.ABD kaçar gider rusya da AB nın tümünü işgal eder.ABD ve Rusy nın bu konuda anlaşmadıkları ne malum.

  • dart man06 Nisan 2021 15:05

    çok komik adam.ukrayna ne kadar şanslı..