E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, Putin görüşmesi sona erdi---

Erdoğan, Putin görüşmesi sona erdi

Erdoğan, Putin görüşmesi sona erdi
14 Şubat 2019 - 14:31 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'deki Üçlü Zirve'de, "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin bütünlüğü sağlanamaz. İdlib'teki çözüm için gayret gösteriyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, "Suriye" konulu Üçlü Zirve öncesi bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz. İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli."

PUTİN: YENİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIMIZA EMİNİM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile yürütülen  çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katedildiğini belirterek, "Türkiye  ile birlikte Suriye'de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme  kazandıracağımıza eminim." dedi. 

Putin, bugün Soçi'de düzenlecek Dördüncü Üçlü Zirve Toplantısı  öncesinde Türkiye ile yapılan heyetlerarası görüşmede konuştu.

Suriye krizinin çözümü için çalışmaların devam ettiğini kaydeden  Putin, "Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe  katettik. Suriye'deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla  ulaşabiliriz. Türkiye ile birlikte ve bugün yapacağımız üçlü zirvede, Suriye'de  taraflar arasındaki diyaloğa yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :