E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Teknoloji hisselerine geri dönmek için çok erken---

UBS: Teknoloji hisselerine geri dönmek için çok erken

UBS: Teknoloji hisselerine geri dönmek için çok erken
06 Ocak 2023 - 17:16 borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl özellikle teknoloji hisselerinin kaydettiği olağanüstü zayıf performans hisselerin dibe ulaşmasına yetmemiş olabilir. UBS stratejistleri teknoloji hisselerinin değerinin hâlâ çok yüksek olduğu konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2022 yılında borsalardaki satış dalgasına büyüme odaklı hisse senetleri liderlik etmişti. Ancak tüm bu sert satış dalgasına rağmen UBS stratejistleri büyüme hisselerini yeniden satın almak için erken olduğunu söylüyor.

Yahoo Finance’in haberine göre UBS Küresel Servet Danışmanlığı Amerika Hisse Senetleri Başkanı David Lefkowitz, "İleriye dönük olarak, teknoloji hisse senetlerine geri dönmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyoruz. Büyüme hisseleri için değerlemeler artık daha az zorlayıcı olsa da, değerinin altındaki hisse senetlerine göre hala yüksekler" ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre, ABD borsalarında S&P 500 Endeksi geçen yıl 2008’den bu yana en kötü yılını geçirdi. 2022’nin en kötü performans gösteren hisse senetleri Wall Street hisse senetleri Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ve Meta oldu.

Lefkowitz ve strateji ekibi, “Bu hisse senetleri 2022'de bir grup olarak S&P 500 piyasa hacminin %19'unu ve S&P 500 getirilerinin -8,7 yüzdelik puanını oluşturdu. Bu hisse senetleri 2022’de ortalama %47 düştü” açıklamasında bulundu.

UBS stratejistleri, “En pahalı hisse senetlerinin çoğu, faiz oranlarındaki artıştan ve e-ticaret, dijital reklamcılık ve bulut bilişim gibi teknoloji segmentlerindeki yavaşlamadan muzdaripti. Ayrıca, müşterilerin 2020 ve 2021'de yapılan satın alımlardaki artışı sindirmeye devam ettirmesiyle bazı teknoloji şirketlerinin önümüzdeki aylarda bilanço düşüşlerine karşı hala savunmasız olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) çarşamba günü yayınlanan aralık ayı para politikası toplantısına ilişkin tutanakları, FED yetkililerinin bu yıl faiz oranlarını düşürmenin uygun olmadığını düşündüklerini gösterdi.

Yüksek faiz oranları bir şirketin gelecekteki nakit akışlarının bugünkü değerini etkiliyor. Teknoloji hisseleri gibi büyümeye odaklı şirketlerin hisse senedi değerleri bu sebeple faiz artışlarından olumsuz etkileniyor. Batılı merkez bankalarının zayıflayan bir ekonomide faizleri artırması ve bilanço beklentilerini yavaşlatması 2022’de küresel borsalarda görülen sert satış dalgasının en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

 

2022’de açığa satışçılar kazandı

 

Barclays: Hisse senetlerinden nakde kaçış başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)