E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD’dan vergi incelemesi açıklaması---

TÜSİAD’dan vergi incelemesi açıklaması

TÜSİAD’dan vergi incelemesi açıklaması
01 Ağustos 2013 - 16:22 borsagundem.com

TÜSİAD'dan Maliye tarafından yürütülen vergi incelemeleriyle ilgili açıklama yapıldı

Türk Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Maliye'nin yürüttüğü vergi denetimlerine yönelik yazılı açıklama yaptı.
Türkiye ekonomisinde elbirliği ile yaratılan başarı sonucunda ulaşılan refah seviyesinin istihdam olanakları ve küresel itibar, her Türk vatandaşının hayatına olumlu katkıda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu olumlu tablonun bozulmasına yol açacak ve Türkiye’nin itibarını erozyona uğratacak her türlü olumsuz tutumdan dikkatle ve özenle kaçınılması gerekir" denildi.
ŞEFFAFLIK VURGUSU
Açıklamada, piyasa ekonomilerinin sağlıklı gelişimi ve sürdürülebilirliği bakımından kurumların hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde yönetilmeleri ve denetlenmelerinin esas olduğu; kamu adına bu denetimleri yapmaktan sorumlu kurumların da bağımsızlıklarının vazgeçilemez bir ilke olduğu ifade edildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların yanı sıra, uzun yıllardır savunduğumuz gibi, objektif vergi denetiminin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele için özerk bir vergi denetimi yapısının da tesis edilmesi gerekir.
Piyasa ekonomilerinin en temel unsuru olan bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların bağımsızlıklarına olan güvenin sorgulanabileceği bir ortamın yaratılması adalet duygusunu ve kamu vicdanını yaralayarak, hukuk devleti ilkesini zedeleyecek, güven ortamını sarsacaktır.
Yürütülen denetim çalışmalarının kamuoyunda bir cezalandırma algısı yaratması, algının gerçek olması kadar vahim sonuçlar üretme potansiyeline sahiptir. Denetimin kamuda da özel kesimde de itibarı gözeten, şeffaf, adil ve yapıcı bir yaklaşımla icra edilmesi, adaleti sorgulatmadan sonuçlandırılması ülkemizin itibarı ve kurumlarımızın değeri açısından son derece önemlidir.
Bu çerçevede, her türlü düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin yukarıda dile getirdiğimiz evrensel piyasa ekonomisi ölçütleri çerçevesinde geliştirilmesi ve sürdürülmesini ümit ediyor, piyasa ekonomisi ve hukuk devleti standartlarımızın geliştirilmesi yönündeki yapısal reform çalışmalarının hızlandırılarak sürdürülmesinin ekonomimize ve demokrasimize güç kazandıracağına inanıyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dik Dur Eğilme01 Ağustos 2013 17:28

    Başkan dik dur eğilme! Başbakana yalakalık ve yandaşlık yapmak sana hiç bir şey kazandırmaz. Dik dur dik...

  • tv01 Ağustos 2013 17:14

    sayın maliye bakanı sen asıl beş ytl den halka arz olmuş sonra sıfır elliye gelmiş şirketlerle ilgilen bulardan borsadaçoooookk

  • Şeffafmış:))01 Ağustos 2013 17:01

    Başbakan kendi yandaş işadamlarına Maliye Müfettişlerini gönderebiliyor mu? Gönderemiyor. Neden? Çünkü onlar hükümeti destekliyor, yandaş işadamları. Böyle Adalet olur mu? Böyle şeffaf olunabilir mi? Neden bu yandaş kesim bu ülkede Vergi ödemez, neden Vergi ödemeyi sevmezler? Başbakan Koç'larla uğraşmayı bıraksın, vergi ödemeyen yandaş işadamlarından ödemedikleri vergileri toplasın.

  • moussa moussa01 Ağustos 2013 16:35

    dokunmayın abilerime!...falan da filan,filan da falan...