E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor---

Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor

Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor
08 Ağustos 2022 - 08:18 borsagundem.com

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Rus yapımı S-400'lerin satın alındığı iddiasıyla Türkiye'nin çıkarıldığı F-35 programına Yunanistan alınıyor. Türkiye'ye verilmeyen F-35'lerin de Yunanistan'a gönderileceği öne sürüldü

Türkiye ile ABD arasında büyük krize sebep olan S-400 süreci sonrasında Washington yönetimi, Türkiye’yi hem üreticisi hem de alıcısı olduğu F-35 programından çıkarmış ve Ankara’ya F-35 satılmamasına karar vermişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye verilmeyen F-35'lere karşın farklı alternatiflere yönelirken, dikkat çekici bir iddia Yunan medyasından geldi… Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, ABD’nin Yunanistan’da 20 adet F-35 satmayı gündemine aldığını ve süreci hızlandırmak için çalıştığını aktardı.

MİÇOTAKİS’İN SEÇİMDE ELİ GÜÇLENECEK

Türkiye gibi gelecek yıl seçimlere gitmeye hazırlanan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in elinin bu hamle ile kuvvetleneceği de öne sürüldü. ABD’li yetkililerin, Yunanistan’a 20 adet F-35 satmayı planladığı ve 20 F-35 daha satma opsiyonunun da olduğu belirtildi.

Yunanistan’ın milyarlarca dolar ödemeyi göze alacağı belirtilirken Pentagon’un bu süreci hızlandırmasının da “olağandışı” olduğu kaydedildi. Haberde, “ABD’nin ve Pentagon’un bu prosedürü hızlandırmaya çalışması olağandışı ve Miçotakis’in ABD Kongresi’nde yaptığı bir konuşmadan sonra geldi. O konuşmada Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye’ye F-16 satılmaması çağrısını yapmıştı” denildi.

Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un da Washington’da Pentagon ve jetleri üreten Lockheed Martin’den yetkililerle görüştüğü de belirtildi. Anlaşmanın tamamlanması için Yunanistan’ın altyapı hazırlığı yapması gerektiği de kaydedildi.

ABD Hava Kuvvetleri’nden ve Lockheed Martin’den bazı yetkililerin Girit’teki Souda Körfezi’ndeki askeri üslerle birlikte başka askeri üslerde tespit çalışmaları yapacağı da kaydedildi. Yunan medyası, “Türkiye ile yaşanan gerilimden dolayı Yunan Hava Kuvvetleri, bu uçakları Ege’den uzak tutmak istedi” yorumunu yaptı.

ABD'den Almanya'ya 8,4 milyarlık F-35 satışına onay

 

ABD 30 milyar dolarlık F-35 siparişine hazırlanıyor

 

ABD'den Türkiye ve F-35 mesajı: NATO pazarlığı ile geri dönüş mümkün değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 11:51

    Aslında reis bunlarda 10- 20 - 30 tane alacakrı ama, Feto oyun oynadı, dış güçler oyun oynadı, muhalefet gizli ortaklık ile oyun oynadı,  pkk ve pypg lobisi faliyet gösterdi oyunlar kurdu, kendini bilmez bası kişiler büyün oyunların oyuncağı oldu, oyuna düştü :D vb. vb. bir dünya yazarım :D o bakımdan f 35 lerimizi alamadık. Ama yapacağız... alacağız... uçacağız... aşacağız... çok iyi bilirizz....  :D felan filen ...  felsin 4 nesil üretimi biten f 16 lar :D

  • baran08 Ağustos 2022 13:14

    Aklınca alay mı ediyorsun kıçı kırık?  Bu soytarı  zayıf aklı ile 5. kol faaliyeti yapmaya çalışıyor ancak bütün kollar da kendisine dönüyor.  Gerçi hiç sıkıntı yok!  kendisi bundan da zevk almasını biliyor.  

  • baran08 Ağustos 2022 12:59

    Naber Karaktersizlerin şahı?

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 11:46

    Bizde f16 alırız. :D

  • halkınsesi08 Ağustos 2022 11:19

    İşte muttefikimiz ABD. Baş belamız

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ08 Ağustos 2022 11:16

    Ben zannetmiyorum blöf yapıyorlar bizden bir takım ödünler istiyorlar itaat etmemizi istiyorlar .eğer böyle olur ise abd ile ipler tamamen kopar

  • tip08 Ağustos 2022 09:47

    Bizde Rusya'dan uçak alalım!

  • MEHMET08 Ağustos 2022 09:31

    abd suçlamadan kendimi hatalarımıza bakmalıyız. S400 gibi bir savunma sistemi almayıp bu ucakları biz alacaktık. madem illa s400 alacaktık bu ucaklar bize verildikten sonra alabilirdik. Dünya siyaseti hep taktık işi bizimkilerin burada mucadele edecek kapasiteleri yok malesef. Rusya bile parmağinda oynatıyor. 

  • baran08 Ağustos 2022 12:13

    Bu s400 ler Sansaryan a mahalle kahpesine neden bu kadar rahatsız ediyor?  Anladınız değil mi?  Türkiye yi savunmasız bırakıp ya Yunanistan a ya da bizatihi Amerika nın bizatihi kendisi (yanlışlıkla)  bombalamasına engel olmuş oluyoruz da ondan!  Bu s400 leri Türkiye ye getirilmesine vesile olan Cumhurbaşkanımızı tebrik ederim.  Basiretli devlet yönetimi başka nasıl olur?  Bu ülkeyi savunmasız ve aciz bırakmaya çalışan karikatür tiplere Allah fırsat vermesin.

  • Hehe08 Ağustos 2022 12:01

    Ooo baroş memos simdi kimi yanliyonuz laa siz 3 luyu seversiniz

  • ALİ YILDIRIM08 Ağustos 2022 11:15

    Ulan fetöcü veya pkk lı seni bize yılarca parası ile bunlar verilmedi halde yunanistan a beleş verildi.sen nasıl böyle yorum yapıyorsun.

  • baran08 Ağustos 2022 10:12

    Sen kendine bak!  Koca kafa!  Pkk ya  50 bin tır silah veriyorsa seni açıkça ama adını koymadığı bir savaşa dahil etmiş demektir.  Tabi bu çok bilmiş gerzekler kim tarafından Türkiye ye düşmanlık yapılırsa onların köpekliğini yapmakta mahşr olduklarından fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ermenistan ile çatışmaya girsen yine Türk hükümetini suçlar bu gerzek kafalar.  Velev ki Yunan saldırsın yine aynı kafa!

  • Osman08 Ağustos 2022 09:12

    Tarih yazacaktır.Türkiye nin tarihinde yaptığı en büyük hata abd ye müttefik olarak güvenmesidir.Türkiye demokratik dürüst bir ülkedir:Hiç bir zaman müttefiklerine karşı yanlışı olmamıştır.yunanistanla bile dosthane ilişkiler geliştirmeye çalışmıştır.Maaelesef yunanistan ve abd hatta İsrail uzatılan zeytin dallarıyla alay geçmişler Türkiyenin aleyhine hareket etmişlerdir ve politikalarında herhangi bir değişiklik yoktur.belki Avrupa ülkelerinde Türkiyeye kısmen de olsa olumlu yaklaşan Almanya olmuştur bunun sebebide birinci dünya savaşında müttefik olarak hareket etmemiz olmuştur.Türkiyenin yapacağı abd  ile tüm müttefiklik ilişkilerini sonlandırmak ve incirlik üssünü kapatmak olacaktır.yunanistanla her zaman teyakkuzda olmalıyız.ordumuzun batı sınırıni güçlendirmeliyiz aynen abd ile olduğuğu gibi tüm  ilişkilerimizi dondurmalıyız.Acı ama gerçek bu.

  • Emre08 Ağustos 2022 08:53

    İşte ABD budur...