E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’ye gelen Rus turist sayısı yarı yarıya azaldı---

Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı yarı yarıya azaldı

Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı yarı yarıya azaldı
16 Temmuz 2022 - 09:01 borsagundem.com

Kurban Bayramı döneminde tatil bölgelerinde yoğunluklar yaşanırken, yabancı ziyaretçi sayısında beklenen artış yaşanmadı. Özellikle Rus turist sayısı önemli oranda düştü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Temmuz 2022’de Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 40 ila 50 oranlarında daha düşük olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük beş tur operatörü olan Coral Travel, Anex Tour, Pegas Touristik, Fun&Sun ve Intourist’in verilerinin dikkate alındığı analizin sonuçlarını açıklayan ATOR, açıklamasında, “2021’de Türkiye’ye uçuşlara sadece 21 Haziran’dan itibaren izin verildiği dikkate alındığında, bu yılın temmuz ayının ilk 10 gününde tur operatörleri bir yıl öncesine kıyasla yüzde 40-50 daha az turist taşımıştır. Haziran ayında Türkiye’ye turist akışındaki düşüş, pandemi öncesi 2019 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 50 ile 80 arasında değişiklik göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Antalya Valiliğine göre, Haziran 2022’de Antalya’nın tatil beldelerine Rusya Federasyonu’ndan 417 bin 900 turist geldiğinin kaydedildiğine vurgu yapan birlik, bu rakamın Haziran 2019’dan yüzde 52 daha az olduğunu hatırlatırken, uzmanlara göre turist trafiğindeki düşüşteki en önemli faktör, Türkiye’ye yapılan uçak seferlerindeki düşük sayı olarak açıklanıyor.

ATOR, Temmuz 2019’da tur operatörlerinin 50 Rus şehrinden Antalya’ya uçabildiğini, Temmuz 2022’de ise yalnızca 17 Rus şehrinden Türkiye’ye uçabildiğini kaydediyor.

Fun&Sun, haziran ayının başından bu yana Türkiye’ye düzenli uçuşların hacminde bir artış olmadığını belirtirken, hala koltuk sıkıntısı olduğunu, bu nedenle paket turlarda uçak bileti maliyetlerinin çok yüksek kaldığını ifade etti.

Rus tur operatörlerine göre 2022’de Türkiye’deki tatil maliyeti 2021’e kıyasla neredeyse iki katına çıkarken, aynı zamanda, bu yöne olan talebin hala yüksek olduğu, temmuz tatilleri için koltukların kalmadığı belirtiliyor.

Antalya'da Almanlar, 2017'de Ruslara kaptırdığı liderliği geri aldı!

Turizmde aldatıcı reklamlar bakanlık takibinde

Avrupa hava sahasını kapattı: Türkiye'de Rus turist için rekor beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad 17 Temmuz 2022 16:23

    Bitli turist beklemeyle, ev alana, hayat sigortasına vatandaşlık gibi uyduruk uygulamalar sürdürülemez, ülkeyi kalkındırmaz, ülkenin kimyasını bozar...Yunan çok turist alıyor, kalkınmışmı? Almanya turistten kalkınmadı, çin sıçramayı turistle yapmadı,, montaj, paketleme, ambalajlama değil Gerçek sanayi ve tarım üretimine yönelmeli. Tarımda ithalat ihracattan fazla, niye ? Tüm girdiler, fide, tohum dahil ithal, zirai ilaç üretimimiz yok, dökme halde ithal edip ambalaj, dolum, paket tesislerimiz var...Hayvancılığımız da ithalata dayalı, yem, veteriner ilaçları hepten ithal. Tüm dünyanın ihtiyacını karşılayacak un, bulgur, makarna üretim tesislerimiz var lakin buralarda işlenecek buğday ithal. Yüzeysel izah ettiğim bu çarpık hususlar düzeltilirse bitli turist yolu beklemeyiz, ev alana, bes yaptırana, üç beş $ mevduata vatandaşlık zilletinden kurtuluruz. Bu ülkeyi ard niyetsiz , kişisel hesaplar yapmadan sevenlere selamlar saygılar.

  • Mucise Reis : )16 Temmuz 2022 16:57

    anketleri akıllı turizmci şöyle inceler. 1- rusyadan turist olarak 4-5-6-7 ayda kaç kişi yurtdışına çıktı  ?  2 - yurtdışına çıkan tursitlerin yuzde kaçı Türkiye yi tercih etti... böyle bakılırsa sorun Türkiye mi ? yoksa rusyanın tursit sayısının azlığımı ortaya çıkar. Yoksa sadece tek taraflı analiz saçmalıktır :D ben turizimci oalcak tek bu veriye göre iş yapacağım :D haha kendime gülerim... eğerki Türkiye tercih edilmeyen ülkelere dönüyorsa neden ??? derim.. ekonomik mi ? yoksa gece eğlence kültürü 12 - 1de başlayan rusların oteller bar disko vb kapatılma yasağından dolayı olmaması mı ? ...  bu sorular bulunmalı. Bizde şu mantık var. ucuzuz, çok ucuzuz , ucuz olunca bizlere gelirler :D böyle konomi modeli turizimdede var. :D çok ucu zolursan en pis mekan, serserilerin geldiği mekan olursun. kültürsüz eğitimsiz... hem nesi ucuz ? antalyada 7 gun tatil kaç para ? yunanistan kktc malta vb aynı fiyatlar  nerede ise :D

  • rıza16 Temmuz 2022 13:35

    ruslar ruble değerli olsa da ruble bozup aldığı doları tatilde hiç etmeyi beklemiyor.Gıda krizi var,kışın ne olacağı belli değil,tatil zaöanı drğil.Dolar çukkalama zamanı.Hepsi üniversite okumuş insanlar işi biliyorlar.

  • hım17 Temmuz 2022 10:27

     nakit dolar alamıyorlar bankalar dolar satmıyor kartlar zaten çalışmıyor evet rus rublesi çok değer kazandı kağıt üstüünde gerçek nakit dolara ulaşmak için yüzde  25 .30  daha yuksek ödemen gerekiyor devletin verdiği kurdan birde bu ucuz dolar rus ekonomisini canını okuyor ihracat yapan şirketler zararda

  • Fatih16 Temmuz 2022 11:31

    Bilet fiyatlar 5 at fazla. Bu fiyatlara kimse tatil yapmaz. Bir çok havalimanı kapalı. Sadece belli bir havalimanından uçuşlar var onlarda ancak kapasiteyi kaldırıyor. 

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ16 Temmuz 2022 11:21

    Ne tatili arkadaş.Bakalım geleceğimiz nasıl olacak kışın nasıl ısınacağız, yiyecek fiyatları nerelere fırlayacak.Adamlarında gelirler resmen eridi ve düştü.

  • Hehe16 Temmuz 2022 10:22

    Niye ki hani ruble Cok degerliydi yoksa cok degerli paralarini bizd vermek istemiyorlardir kesin bizi kiskandiklarindandir

  • Bik16 Temmuz 2022 09:54

    Rusya'da ekonomik küçülme olması bekleniyor, Ukrayna'ya saldırmanın bedelini başta Ruslar olmak üzere tüm dünya ödüyor.