E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye 2030'da 3 nükleer santral---

Türkiye'ye 2030'da 3 nükleer santral

Türkiye'ye 2030'da 3 nükleer santral
05 Nisan 2018 - 11:22 borsagundem.com

Önceki gün temeli atılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ardından Türkiye enerjide arz güvenliği ve çeşitliliğini sağlamak için yapılması planlanan iki NGS çalışmasına hız verilecek

Sinop Nükleer Santrali Projesi için 3 Mayıs 2013'te Japonya ile karşılıklı imzalar atılırken, geçtiğimiz aylarda projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci de başladı. Bu projenin de yaklaşık yatırım maliyeti 20 milyar dolar olarak hesaplanırken, Sinop Nükleer Santrali'nin ilk ünitesinin 2025'te işletmeye alınması hedefleniyor. Öte yandan 3. nükleer güç santrali kurulmasına yönelik olarak ise yer seçme çalışmaları sürüyor. Bu yatırım gerçekleştiğinde Türkiye 2030'da 3 nükleer santrale ulaşacak.(Barış Şimşek/Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek05 Nisan 2018 14:32

    Akkuyuyu kesinlikle destekleyen biri olarak "azı karar çoğu zarar" derim. Beton kalitesi her geçen gün artasada fazla santral gereksiz. Türkiye için deprem riski, yoğun nüfus, yoğun hava trafiği, terör, turizm, söküm maliyetleri, atık yönetimi düşünüldüğünde abartılmaması gereken bir konu. Türkiyenin binlerce nükleer başlığa, 3000 km ötesi balistik füzelere ihtiyacı yok. Türkiye için teknolojiyi öğrenmek, elektrik ve endüstriyel izotop üretmek, düşmana korku vermek açısından az sayıda reaktör yeter. Artık dünyada trend konutlarda ve sanayide az elektrik tüketmek, yüksek verimlilik, dijitalleşme, enerji yoğun sektörlerden çıkmak ve yenilenebilir enerjiyi artırmaktır. Denizaltı reaktörlerinden türetilen maksimum 300 megavat, küçük modüler tehlikesi olmayan reaktörler çağı başlıyor. Deniz suyunu artıtıp şehirlerin tatlısu ihtiyacı karşılanacak. İngiliz Rolls Royce Milli Muharip Uçak projesinden sonra Türkiyede küçük reaktör projelerine başlayacak.

  • Sdk 05 Nisan 2018 13:33

    Nükleer santrala Türkiye nükleer güç olmasın diye karşı çıkıyorlar bizim kısa akıllılar da onların peşinden gidiyor

  • Türkoğlutürk05 Nisan 2018 13:24

    Ülkeler kapatıyor biz açıyoruz. Tepedeki bedava güneşi bırak ülkeyi kirket. Yine kandırıldı.

  • İbrahim05 Nisan 2018 11:45

    İnşallah bir aksilik çıkmazda gerçekleşir başka ülkelerde otuz kırk tane bizde yok bu benim zoruma gidiyor arkadaş :'(