E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye,UNCITRAL üyeliğine yeniden seçildi---

Türkiye,UNCITRAL üyeliğine yeniden seçildi

Türkiye,UNCITRAL üyeliğine yeniden seçildi
17 Mart 2022 - 10:53 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu'na (UNCITRAL) üyeliğine yeniden seçildiğini duyurdu.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu'nun (UNCITRAL) 2022-2028 dönemi üyeliğine yeniden seçildi.

UNCITRAL'in 2022-2028 dönemi üyelik seçimleri 15 Mart'ta BM Genel Kurulu'nda yapıldı.

Batı Avrupa ve Diğerleri Grubu (WEOG) içerisinde sağlanan oydaşma temelinde Türkiye'nin söz konusu dönem için yeniden seçildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekonomik alanda karşılıklı bağımlılığın giderek arttığı günümüzde, uluslararası ticareti kolaylaştıran bir hukuki çerçeve oluşturulması önem taşımaktadır. UNCITRAL, uluslararası ticaret hukukunun uyumlaştırılmasını ve yeknesak hale getirilmesini teşvik ederek bu yönde bir hukuki çerçevenin ortaya konulmasında temel bir rol oynamaktadır."

Açıklamada, Türkiye'nin uluslararası ticari iş birliğinin ülkeler arasındaki dostane ilişkilerin teşviki ile barış ve güvenliğin sürdürülmesinde oynadığı önemli rolü göz önünde bulundurarak, UNCITRAL kapsamındaki çalışmalara etkin katkı sunmaya devam edeceği aktarıldı.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Erdoğan'a teşekkür

 

BM: 2 milyon kişi Ukrayna'dan ayrıldı

 

BM Genel Kurulu'nda Rusya'yı kınayan tasarı kabul edildi

 

BM, Ukrayna'ya büyük yardım planını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)