E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Yunanistan, İsrail ve AB'ye nota!---

Türkiye'den Yunanistan, İsrail ve AB'ye nota!

Türkiye'den Yunanistan, İsrail ve AB'ye nota!
15 Mart 2021 - 18:38 borsagundem.com

Türkiye'den Yunanistan, İsrail ve AB'ye Doğu Akdeniz notası.

Türkiye, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında mutabakat muhtırası imzalanan Avrupa Birliği (AB) destekli "EuroAsia Enterkonnektörü" projesinin güzergahının Türkiye'nin karasularından geçmesi nedeniyle İsrail ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyon Başkanlıklarına nota verdi.

MUHTIRA, 8 MART'TA İMZALANDI

Diplomatik kaynaklar, Yunanistan, GKRY ve İsrail arasında elektrik bağlantısı kurulmasını öngören AB destekli projenin mutabakat muhtırasının 8 Mart 2021'de imzalandığını hatırlattı.

Söz konusu projenin dokümanlarında kullanılan görsellerde sualtı elektrik kablosunun planlanan güzergahının, Kıbrıs ve Girit adaları arasında, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığından geçtiğini belirten kaynaklar, uluslararası hukuk gereği kablo faaliyetleri ön araştırma çalışması gerektiriyorsa Türk kıta sahanlığından gerçekleştirilecek bu çalışmalar için Türkiye'nin izninin aranması gerektiğini, ön çalışma gerekmiyorsa kablo döşeme faaliyetleri ve kapsamı hakkında Türkiye'ye makul bir süre önceden bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

NOTA, YAZILI OLARAK KAYDA GEÇİRİLDİ

Diplomatik kaynaklar, Yunanistan ve İsrail'in Ankara Büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyon Başkanlığına nota verilerek, bu tutumun yazılı olarak kayda geçirildiğini vurguladı.

İsrail, gözünü Türk SİHA'larına dikti!

 

Akar'dan Yunanistan'a çağrı: Kışkırtıcı tutumdan vazgeçin

 

Yunanistan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmiş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahrettin Taşın15 Mart 2021 22:51

    Bu hükümet olmasaydı şu an suriye,Irak,Libya vs devletler gibi kukla devlet olurduk,memleketimiz törörislerin mekânı olurdu,bir avuç yemeye muhtaç olur,bu rahatı çok arardık.yıllarca köle gibi yabancıların emrinde yaşadık,REİSİMİZ başa geçti türkiyemiz çalıştı maddi ve manevi tüm zorlukları yendik rahata kavüştuk,iyiki varsın Cumhurbaşkanım,sen başımızda olduktan sonra bizleri kimse yıkamaz.bu gerçekleri görün.olumsuz düşüncelere kapılmayın.

  • kendine vatandaş16 Mart 2021 12:47

    İroni mi yapıyorsun ciddi ciddi yazıyor musun bunları? Tüm zorluklara rağmen Türkiye Kıbrıs harekatı yapabilmiş bir ülkeydi. Öyle türbe gezdirmeye benzemez. Harekat neticesinde Türkiyeye ambargo uygulanmış enflasyon yükselmiştir. Benzin kuyruklarının sebebi de bu ambargodur. Birilerinin diline pelesenk ettiği "dış mihraklar" o dönem ciddi anlamda Türkiyeyi zor durumda bırakmıştır. Ama bizim millet benzin kuyruğunu "cehape" ile ilişkilendirir. 2019 Ankarasında sebze meyve kuyruklarını da dış minnaklara yorar :D

  • ŞAZİMENT KILTIR15 Mart 2021 22:50

    Ağzından ve burnundan lağım akan mantık gibi yorumcuları artık bu sitede istemiyoruz.

  • mantık16 Mart 2021 08:47

    Soytarılara ve kahpelere ayar vermek  suç mu?   Gerçekten çocukluğumda mahallenin şaziment isminde bir köpeği vardı çok zararsızdı ama çok ta sünepe ve zavallıydı.

  • AGOP SEMİZYAN15 Mart 2021 22:37

    Site editörünü kıyınıyorum.mantık denilen şahsın küfürlü yorumlarını neden yayınladınız.bundan zevkmi alıyorsunuz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Mart 2021 18:58

    İçeride ve dışarı her türlü alanda güçlü olmaz isek ülkemizi bu baş düşmanlarımız böler başda gelemeyiz.

  • mantık16 Mart 2021 08:53

    Bak yarım akıllı yazığım yorum kesinlikle denen ahmağa yazdım okuduğunu anlamaktan aciz  kimin ne anlattığını anlamaktan aciz hemen zıplama!  Tekrar ediyorum sana herhangi bir sözüm yok!  Aşağıdaki kesinlikle' denen zervevatın yazısını iyi oku boş  boş zıplama!  

  • ZEYREK ZEMHERİ15 Mart 2021 21:25

    mantık denen dibiliyeti bozuk tam karakterini yansızmıssın söylediklerin senin özelliklerin olmuş.

  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Mart 2021 21:17

    sayın editör nasıl bir siteki küfürlü yorumları yayınlıyorsunuz.sizleri kınıyorum.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ15 Mart 2021 21:15

    mantik denen adi adam bu kişinin dediği gayet normal bir yorum iken sen neden rahatsız olupda böyle karakterlişmissin.ayıp değilmi adi adam seni.adam kötü bir şeymi demiş.demek ki sen vatanhainisin ve ülkenin bölünmesinimi istiyorsun.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Mart 2021 21:14

    Ulan MANTIK denen şerefsiz ve adi kanı bozuk aynen laflarını sana iade ediyorum.benim yorumum senin nerede battı da böyle şefsizlik yaptın pislik seni.Götün tutuştu galiba.

  • mantık15 Mart 2021 20:34

    Bu bilgileri nereden alıyorsun kes...  ?  Nasıl bir kanı boitzuk itsin sen  Futbol maçı değil bu alçak oğlu alçak.  

  • Kesinlikle15 Mart 2021 19:22

    Türkiyenin askeri harcaması son 20 yılda %70 düşmüş kolay lokma yunan için