E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den yardım talebi: AB uçak gönderiyor---

Türkiye'den yardım talebi: AB uçak gönderiyor

Türkiye'den yardım talebi: AB uçak gönderiyor
01 Ağustos 2021 - 23:33 borsagundem.com

Türkiye'nin talebi üzerine Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçağı gönderecek

Türkiye'nin talebi üzerine Türkiye'nin katılımcı ülkeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması (EUCPM) üyesi İspanya ve Hırvatistan yangın söndürme uçakları gönderme kararı aldı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan cesur ilk müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız" dedi" ifadesini kullandı.

Yangınlarla mücadelede bir kişi daha hayatını kaybetti

Muğla'da bir orman yangını daha çıktı

Marmaris'te bir belde için tahliye kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düzeni üzen02 Ağustos 2021 00:19

    bunlarda bizdeki hurdalardan gönderiyorlar canım sıkıldı şimdi 

  • ismail01 Ağustos 2021 23:56

    niye kendi yangın uçağımızı yapmıyoruz

  • Hehe02 Ağustos 2021 08:19

    Bu ara cok megul gaz petrol cikar iste savas ucagi yap aya git gel araba yap adam kalmadi bosta

  • Tşkler01 Ağustos 2021 23:48

    Teşekkür ederiz sizi unutmayız ego yapmaya gerek yok gerçek şu ki bizde yok olanıda ihaleye sokmamışlar bakımsız kalmış uçaklar yanmaktansa yardım istemek çok daha iyidir.