E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den stratejik Afganistan kararı---

Türkiye'den stratejik Afganistan kararı

Türkiye'den stratejik Afganistan kararı
17 Ağustos 2021 - 08:30 borsagundem.com

Türkiye'nin Afganistan'ın başkentindeki Kabil Havalimanı'nı koruma planından vazgeçtiği belirtildi.

Reuters haber ajansının iki Türk güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Ankara, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nı koruma planını durdurdu.

Türkiye, ABD ve müttefiklerinin Afganistan'dan çekilmesinden sonra anılan havalimanında görev üstlenebileceğini duyurmuştu.

Kaynaklar, Ankara'nın "Taliban'ın talep etmesi halinde teknik ve güvenlik desteği sağlamaya hazır olduğunu" söyledi.

Kaynaklardan biri, havaalanındaki "tam kaos" altında "Türk askerlerinin kontrolü ele geçirme süreci otomatik olarak durduruldu" dedi.

İsminin açıklanmamasını isteyen kaynak, "Ancak, Taliban teknik destek isterse, Türkiye havaalanında güvenlik ve teknik destek sağlayabilir" diye konuştu.

Erdoğan'dan 3 şart açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos'ta "Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Kabil Havaalanı'nın işletilmesi için Türkiye'nin ABD'den şartlarını şöyle sıralamıştı:

"Diplomasi noktasında, diplomatik ilişkilerde bizim yanımızda yer alacak. Lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, hangi gücü varsa lojistik anlamda bunu Türkiyeye devredecek. Bir de mali ve idari noktada sıkıntılar olacak. Bu noktada gerekli desteği Türkiye'ye verecek."

Afganistan'daki savaşta ölen ya da yaralanan 3 kişiden biri çocuk

Almanya'dan 'Afganistan' itirafı

 

Biden suskunluğunu bozdu: Afganistan açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim17 Ağustos 2021 13:07

    Büyük resmi kimse görmüyor,amerika bilerek talibana devretti yönetimi.iranla ilgili planları olduğunu dusunuyorum.

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK17 Ağustos 2021 11:49

    Bence Türkiye afganistan konusunda daha aktif rol oynamalı taraflar arasında arabuculuk olmaz ise tüm afganlılar bize doğru seller gibi gelir.kılıçtaroğlu nun dünya görüşü ve büyük resmi görme konusu sıfır sinekten yağ çıkartama çalışmakta sürekli halkı kışkırtmaktır.hiç bir konuda bana ne diyemezsin yoksa yılan gelir seni muhakkak sokar.

  • Aktrol17 Ağustos 2021 09:31

    Etrafımızda dış devletlerin destekleri ile, 2 ye 3 ehatta onlarda etnik yapıya ayrılan islam müslüman devletleri görünce. N Mutlu Türküm diyerek, tek cümle ile birleşen 84 milyonu kimsenin bölemediğini çok iyi anlıyorum. Kürt arkadaşlarımda var, diğer etnik kökenden arkadaşlarda var. Hepimiz gerçekten çok iyi geçiniyor yarımlaşıyoruz. Birbirlerimizden alış veriş yapabiliyoruz. Atatük öyle bir model kurmuşki, bu model Ülke TÜRKİYE olmuş. Dışarıdan gelecek her tehdide otomatik karşı koyabiliyor. İnsanları ölümüne, grektiğinde silahlı mücadeleye sev edecek çocuk yaşda ilkeler ile bizleri birleştirebiliyor. Afganistana bakınca nasılda dağıldılar. Darma duman etnik yapıya döndü milletleri. Biz asla öyle olmuyoruz. yangınlarda, sellerde, depremlerde, MİLLET, MİLLETİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMIYOR.

  • Hehe17 Ağustos 2021 09:25

    Stratejik nedir yaa hic duymadim ulkede kimseninde anlamini bildigini sanmiyorum

  • emre17 Ağustos 2021 09:19

    Kaynaklar, Ankara'nın "Taliban'ın talep etmesi halinde teknik ve güvenlik desteği sağlamaya hazır olduğunu" söyledi.ulen adamlar memleketi ele geçirmiş sen kimie destek sağlayacaksın ahmak...

  • Vatandas17 Ağustos 2021 09:15

    Çok yerinde ve doğru karar👏

  • Vatandaş17 Ağustos 2021 09:05

    Bu ülkedeki erkekler şeriat isteyip, aşağı gördükleri karşı cinsi korumak yerine yüzüstü bırakıp kaçmaya çalışıyorlar. Çok sevdikleri şeriat Türkiye hariç diğer ülkelerde de var. Oraya gidebilirler.Kadın aktivistlerin sesi yürek yakıyor. Yazık kadınlara, çocuklara.Bu zihniyetin değişmesi mümkün değil. İslamdan önceki İlkçağ zihniyeti gibi. İslamla birliktede arzularını gerçekleştirmek için iyi kılıf bulmuşlar.Bizde de bazı tarikatlarda var peçe olayı. Ama onlardaki kadına verilen değeri ve 4 nikah gibi aşagılayıcı bir olayı savunup savunmadıklarını bilmiyorum. Allahın, peygamberimize ruhsatını o çağdaki gereklilik için verdiğini düşündüğüm için, bu olayı farklı değerlendiriyorum. Bana göre insan kendi nefsinin esiri ve dini rahatlıkça kullanabilir. Ne olacak bu işin sonu hayretler içerisindeyim. İnşallah bizim seçtiklerimiz herşeyin farkındadır. Ülkemizi bu kaosun dışında tutmayı başarırlar. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

  • Mucise Reis ;)17 Ağustos 2021 09:02

    TV programlarında Askerimiz klacak resmi açıklamasından sonra bir çok şak şakçı konuştu. Bugun bu haberler sonrası aynı şakşakçı gazeteciyim ayagına onbınlerc emaaş alan tv showman uçak gazetecileri sanırız U dönüşü yapacak, yanlış anlaşıldıklarını anlatacaklardır :D ilginç yanı yıne aynı kişiler zıt tarafda  konuyu birlikte ee olmaz tabi diyip yenı guncel durumu savunacak. Ya bizene kardeşim ? . Biz orada ABd yanında taşeron gibi işe girdiğimiz an ben karşı oldum. Afganistan da x yada y hukumetı kurulsada Türkiye ile daimi dost içinde  olurlar. Neden riske girip kendimizi ateşe atıyoruz ? fikirsizlik, bilgisizlik, cahillik adımı atmayın. Suriye ile her ortamda uzlaşacak ülke iken, askeri operasyon yaparak mılyonlarca goçe ortak olduk. Suriye ile herkes ulasşıya geçti biz hala duşman. bizene suriyeden, iç işlerinden, oluşan her hukumet bizle iyi geçinmek zorunda zaten. olayları buyutmeyecek aıdm atmadık ozaman, içine girdik.