E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖnemli buluşmanın ardından, iki taraf da memnun---

Önemli buluşmanın ardından, iki taraf da memnun

Önemli buluşmanın ardından, iki taraf da memnun
03 Mayıs 2024 - 10:10 borsagundem.com

8 yıl aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel'in AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirdiği görüşmenin son derece olumlu geçtiği ve gündem maddelerinin detaylıca ele alındığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezindeki görüşmesi sona erdi.

8 yıl aradan sonra AK Parti Genel Merkezi ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nı ağırladı.

Görüşmenin ana gündem maddesi ise yeni Anayasa oldu.

Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü

Sabah'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeden 10 dakika önce Genel Merkez'e girdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ön kapıdan genel merkeze 16.02'de giriş yaptı.

Özel'e protokol, görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti.

Özel'in yanında Namık Tan'ın yanı sıra özel kalem müdürü, basın danışmanı da yer aldı.

Özel'i kapıda AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürü Barkın Kayaoğlu karşıladı.

Özel, tokalaşmanın ardından binaya geçti. Görüşme 16.07'de başladı. Özel'in Lacivert takım elbise, mavi gömlek ve mavi kravat taktığı gözlemlendi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.

Sivil Anayasa konusu detaylıca ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'i partisinin genel merkezinde 8'nci katta asansörün önünde karşıladı kısa süreli selamlaşmanın ardından Erdoğan Özel'i görüşme odasına 'buyurun' diyerek davet etti.

Görüşmede ana gündem maddesi yeni sivil Anayasa oldu. Görüşmede, CHP Anayasa dışında kendi belirlediği 8 ana başlıktan oluşan gündem maddelerini ilettiği öğrenildi.

Öte yandan görüşmenin gerçekleştirildiği odada 2 Türk bayrağı ve 2 AK Parti bayrağı yer aldı.

Türk bayraklarının birinde Cumhurbaşkanlığı forsu yer alırken, Erdoğan'ın sağındaki koltuğun boş olması protokol düzeninden kaynaklandığı öğrenildi.

Hediyeler takdim edildi

Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

"Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet'in Avrupa'ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği "Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz" sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.

Özel, ayrıca yanında Manisa'daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

Görüşmede Özel'e meyve, kuruyemiş ve çay ikram edildiği öğrenildi.

"Bundan sonra davetlerinize geleceğim"

Ayrıca Özel'in; görüşmede Erdoğan'a "Bundan sonra davetlerinize geleceğim" dediği ifade edildi.

Erdoğan, Özel'in ziyaretinden memnun oldu

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin AA'ya açıklamada bulundu.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir" ifadelerini kullandı.

"Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in buluşmasının ardından AK Parti ve CHP kaynakları görüşmenin olumlu havada geçtiğini belirtti. Aynı kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa düzenlemesi için CHP Lideri Özel'den destek talebinde bulunduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun zamanda iadeiziyarette bulunacağı kaydedildi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel'in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel'in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kavala konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Özel'in ayrıca emekli maaşlarında düzenleme yapılması başta olmak üzere Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğini anlattı.

Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.

Erdoğan - Özel zirvesi: 1 saat 35 dakikalık görüşme!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel bugün bir araya geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU03 Mayıs 2024 16:18

    siyasi kavgaları istemiyoruz,herkes bu ülkeyi ileri götürmek için çalışsın,içimiz dışımız senelerdir siyaset oldu...

  • fafa03 Mayıs 2024 12:14

    Umarım hüzünlü bir sonla neticelenmez!

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ03 Mayıs 2024 11:16

    CHP nin eli mecbur.Çünkü büyük belediyeleri kazandı para lazım, paranın üzerinde oturan cumhur ittifakı.yoksa başarısız olunacaklar.yoksa kesinlikle böyle bir görüşmenin yapacaklarını hiç zannetmiyor idi.AK Parti de bir nefes almaya bozucu gözükmemek o arada ekonomi topladı topladı yoksa hiç bir parti bu ülkenin ekonomik durumunu düzeltemez çünkü bir savaş halinde bir parçalanma safhasındayız tüm emperyalistler bize askeri ve ekonomik savaş açmış durumdalar ülkemizi param parça yapmak için asırlardır savaşmaktadırlar.

  • veri03 Mayıs 2024 16:17

    savaşa gerek yok ,milyonlarca suriyeliyi ülkemize göndererek zaten işgal ettiler...