E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Musul Başkonsolosluğu saldırısına kınama---

Türkiye'den Musul Başkonsolosluğu saldırısına kınama

Türkiye'den Musul Başkonsolosluğu saldırısına kınama
27 Temmuz 2022 - 12:32 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, "Musul Başkonsolosluğumuza gerçekleştirilen saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz" açıklamasını yaptı

Bugün sabah saatlerinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Türkiye, Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıya tepki gösterdi ve sorumluların bir an önce yakalanmalarını beklediklerini açıkladı.

"Ülkemizin haksız şekilde hedef gösterildiği bir dönemde, bu saldırının gerçekleşmiş olması vahim ve düşündürücüdür"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz."

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na roketli saldırı

 

DEAŞ'ın Musul'daki elebaşlarından biri yakalandı

 

Türkiye Musul'da başkonsolosluk açıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)