E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den İsveç'e peş peşe tepkiler: İsveç, nefret suçu işlemiştir---

Türkiye'den İsveç'e peş peşe tepkiler: İsveç, nefret suçu işlemiştir

Türkiye'den İsveç'e peş peşe tepkiler: İsveç, nefret suçu işlemiştir
21 Ocak 2023 - 19:37 borsagundem.com

İsveç'te İslam karşıtı aşırı sağcı Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Türkiye'den İsveç'e tepki yağdı. İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyareti Milli Savunma Bakanlığı tarafından iptal edildi

Türkiye-İsveç hattında tansiyon bir kez daha yükseldi.

Başkent Stockholm'de, İsveç makamlarının izniyle Türk Büyükelçiliği yakınında yapılan eylemde Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan tarafından Kur'an ı Kerim yakıldı.

Paludan büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde geldi, önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklamalarda bulundu ardından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı, daha sonra ise elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Rasmus Paludan, skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

TAHRİK EYLEMİNE ANKARA'DAN SERT TEPKİ

İsveç'teki provokatif eyleme ve bu eyleme izin verilmesine siyasilerden tepki gecikmedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran23 Ocak 2023 07:02

    Büyük resme bakın!  En basit insan haklarını bilerek ve göz göre göre çiğniyorlar!  Yapan mı yaptıran mı önemli?  İsveç halkının ya da başka bir Avrupa ülkesinin çoğunluğunun bunları tasvip ettiğini sanman.  Aksine Kuran ve İslam Avrupa da dalga dalga yayılıyr. İşte bu asıl bu soytarıların koruyucuları olan  dedeleri eski köle tüccarı şimdinin kralı kraliöesi olan sapık monarklarıdr ve işbirliköileri sapmış papazlardır.  Avrupa ülkelerinin genelinde binlerce mülteci çocuk ve kadın kayıp!  Ukraynalı Suriyeli vs. ülkelerden!  Çoğunun kaydı ble yok. Be aşşağılık köpekler bu nasıl medeniyet. BM yine rapor yayınlar acuze formunda!  Yani demek istiyor ki bunlar olması gereken doğal ayrıntılar formunda!  Peki ne yaptığına baksanız koca bir hiç. Bunların yan kuruluşları da tamamen rezil misyoner teşkilatlarından ibaret. 

  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2023 06:27

    Ne ilk nede son. Aynı eylerler defalarca yapılmıştır Yapılacaktır da. Halife dönemi savaşlarında kuran yapraklar halinde kopartılmış düşmanlarca kılıçlarına takılmıştır. Bazı müslümanlar kuran'a kılıç kalkmaz diyip saldırmakta dahi çekinmişlerdir... Kuran = müslümanlık. Hoş görü dinidir. Her din özgür yaşamıştır. Hindistan da kutsal sayılan inekler, danalar yerine, Osmanlı kurban bayramında müslümanları koyunlar, koçlar kesmiştir. Yani her dine saygı mevcuttur.Fakat müslümanlığı kendine düşman edenlerde, Hatsizliklerinin cevabını almıştır. Geçmişte kırmızı haçlı askerle vardır, o kırmızı müslüman kanı temsil eder. Yani öyle sapkınların hala günümüzde olduğunu ve  sadece askeri üniforma çıkartıp gömlek giydiğini görmek şaşırtmadı. Geçmişte olduğu gibi günümüzdede müslümanların fakir,cahil ve ayrışmış birliksiz olması buna nedendir. sıfır yaptırım gücü.

  • Hüseyin ÇAKIR 22 Ocak 2023 20:49

    Allah yardımcısı olsun

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK22 Ocak 2023 20:14

    ALLAH eğer faturayı keser ise tüm insanlığa kesecektir kimse merak etmesin.bunun intikamını öyle bir acı şekilde alacak ki insanlık insanlığından utanacak.bunun ucu hepimize değecektir.

  • Kürşad 22 Ocak 2023 19:07

    Kendi başlarını yiyecekler, Türklüğe / İslam'a saldırmak batıda ifade özgürlüğü olarak tanımlanmıştır. Anayasalarının yazılmamış ilkesidir, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

  • Ali 22 Ocak 2023 16:44

    Allah'a baş kaldıran topluluklar ilhak olmuştur...Eryada geç onların başınada aynı şeyler gelir...Bu kadar nimetleri görmüyor sanız Allah size gösterir... katiller topluluğu

  • Mete22 Ocak 2023 12:53

    Yapılan doğrudan Türkiyeye hakatettir. Türkiyede Finlandiye ve İsveçi aynı pakete dahil ederek Abd üzerinden pazarlık kozu olarak kullanarak ve bu işi uzatarak tatktik hatalar yaptı. 1- Finlerin üyeliğine hemen onay verilmeli paketten çıkatılmalı. 2- İsveç elçisi geri gönderilip ilişkiler orta elçilik düzryine indirilmeli 3- Bu adam hakkında hemen dava açılıp yakalama kararı çıkarılmalı

  • astor23 Ocak 2023 09:40

    kuranı keimin yakılması sadice Türkiyeyimi ilgilendiriyor yoksa bütün islam devletlerinimi. kaldıki biz islamı kabul ettik bize gelmedi. araplardan tık yok. tamam haklı olarak kızıyoruzda bunun 6 masayla ne alakası var savaşmı acabilecekler öncelikle yükümlü olan hükümettir. onlarda destek verirler destek vermezlerse o zaman haklısınız.

  • ALİ KODUŞ22 Ocak 2023 11:03

    Neden  7 masadan bir ses çıkmadı bu konuda

  • Kerim22 Ocak 2023 05:03

    Yuce Allah bunları çarpacak

  • AHMET ÖZBİLEN22 Ocak 2023 11:03

    Onları sadece çarpmaz bu konuda birlik beraberlik içinde olmayan bizler müslüman ülkeleri ve halkları da çarpacaktır.bakın artık kar ve yağmur yağdırmıyor.hepimiz susuzluktan ve açlıktan zor günler bizleri beklemektedir.

  • Batuhan22 Ocak 2023 00:57

    Öğretim görevlisi Türk öğrencisini kabul etmez, pkk uzantılarıyla iş birliği yapar, Kuran yakarlar. Ben böyle nefret barındıran bir toplum görmedim

  • Atakan21 Ocak 2023 23:17

    Bu itin katli vacip

  • Hüseyin 22 Ocak 2023 20:49

    Vacip kim?

  • Yorum21 Ocak 2023 22:20

    Allah

  • K.M. 21 Ocak 2023 21:34

    Onlar kur'an'ı yakmadılar kendilerini yaktılar fakat farkında değiller.

  • Semizyan Kotaryan21 Ocak 2023 20:43

    Bu olay en çok biz HDP özmüştür.

  • xyz21 Ocak 2023 20:42

    CHP iktidarda olsa tüm ilişkilerimiz keser nato ya kesinlikle almaz idik.

  • Tanju acar21 Ocak 2023 20:31

    Müslümanların nabzı yoklanmış ordaki müslümanlar çöp demektir bu

  • Mehmet21 Ocak 2023 20:28

    Hay ben bunları bize medeni diye pazarlayan adilere tüküreyim bunlar vahşi vahşi. 2 alet yapmakla medeni olunmaz. İnsani değerler yerlerde bunlarda.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Ocak 2023 20:27

    Hep bunları şımarık ve zengin danimarka isveç norveç, filandiya isviçre gibi ülkere abd tarafından yaptırılmaktadır.

  • borsacı21 Ocak 2023 20:24

    medeni denen bu aşşagılık mahluklar kendilerini acaba ne görüyor olsa olsa bir hayvandan farkları yok.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Ocak 2023 20:20

    Bu adam bence fazla yaşatmazlar bakın görün.

  • xzb21 Ocak 2023 20:02

    olmazda turkiyede incil yaksalar isvec ab ne der bir özeleştiri yapın

  • ...22 Ocak 2023 13:03

    Tabi bir boykot yapsa Araplar hurma göndermese açlıktan ölür.

  • AHMET ÖZBİLEN21 Ocak 2023 20:17

    İslam Dininde böyle bir uygulama yoktur.Nedeni ise bu dünya ya yüce ALLAH bizleri yaratmış ve sınav yakmaktadır.Cennete ve cehemme adam lazımdır.Senin dediğin gibi olmaz ekonomik ve Silah yönünden güçlü olacaksın dünya yı titretirsen senden herkes korkar yoksa kimse seni sallamaz.Sonra müslüman ülkeler bunlar ile ilişkilerini keseceğim deseler idi bunu yapamazlar idi.

  • Milliyetçi vatandaş 21 Ocak 2023 20:00

    Bu salak öbür dunyada gereken şekilde ağırlanacaktır. Vay haline. Bu eylem Türkiye ye karşı değil muslumanlara karşı. Musluman ülkeler tepki göstermesi lazım. Onlar su an Ronaldo Messi ile meşgul. Allah ıslah etsin

  • AHMET ÖZÇELİK21 Ocak 2023 21:10

    Ömer faruk kardeş malesef 7 masa iktidara gelir ise ali babacan TÜRK lüğü ve TÜRK DİLİNİ anayasadan çıkarınca ülkemizde TÜRK olarak da yaşayamayamacağız kendimize TÜRK ler olarak acaba vatan mı arayacağız.Yakında ATATÜRK  ü de anayasadan çıkartılar ise benim için süpriz olmaz olaylar oraya doğru gidiyor.ülkemiz savaşmadan masa başında paramparca yapılır ise süpriz olmaz. :( 

  • AHMET ÖZBİLEN21 Ocak 2023 20:36

    ömer faruk ama ali babacan iktidara gelince ilk önce TÜRK lüğü ve TÜRK DİLİNİ anayasan çıkarıp HDP lire özertlik verecekmiş ve siha ve tiha fabrikalarına dokunacakmış bakalım daha nerelere dokunup da kapattıracaklar.

  • ömer faruk21 Ocak 2023 20:22

    ab'de müslüman deyince Türklük, Türk deyince müslümanlık akla gelir.