E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Ege'de yeni NAVTEX ilanı---

Türkiye'den Ege'de yeni NAVTEX ilanı

Türkiye'den Ege'de yeni NAVTEX ilanı
22 Eylül 2020 - 17:18 borsagundem.com

Türkiye, İzmir istasyonundan yayınladığı NAVTEX'te Limni Adası'nın Lozan Antlaşması'yla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini duyurdu.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le videokonferans görüşmesi yaparken, Doğu Akdeniz´deki gelişmelerin de değerlendirildiği zirvede, Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

SAKIZ’DAN SONRA İKİNCİ KEZ

Türkiye, Limni Adası'nın Lozan ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edildiği için Ege'de yeni NAVTEX ilan etti.

24 Eylül saat 11.00'e kadar geçerli olacak.

24-25 Eylül’deki AB liderleri zirvesinde önemli adımların atılması beklenirken, Türkiye bir NAVTEX daha yayınladı. Limni Adası için yayınlanan NAVTEX’te Lozan Barış Antlaşması vurgusu yapıldı.

Yunanistan’ın Sakız Adası'nı silahlandırmasından sonra verilen ikinci Lozan mesajında, İzmir İstasyonu'ndan yapılan duyuru şu şekilde: 

1. LA12-210/20 numaralı NAVTEX mesajı ile Limni Adası 1923 Lozan Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir.

2. Bu bildiri 24 Eylül 2020 saat 11.00'de yürürlükten kaldırılacaktır. 

Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macron görüşecek

Erdoğan, Michel ve Merkel ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilginç23 Eylül 2020 11:34

    Bence dışişlerinde ehil adam kalmadığı için veya ağzını açmaya korktukları için uzun bir süre bu pasif diplomasi ile yönetildi ülke. Şimdi birilerinden örneğin CİHAT YAYCI paşa gibi bilenlerin telkinleri ile kendilerine çeki düzen verdiler. Dışişleri bakanlığına kim yakışıyor mesela? BM oturum başkanı  sn. Volkan BOZKIR mı yoksa Mevlüt Çavuşoğlu mu? Başka sorum yok.

  • Günaydın23 Eylül 2020 08:03

    Adalarda kuzu kesip alem yaptılar kilise açıp ayin yaptılar asker çıkartıp yanlış yaptılar,biz ne yaptık ? O zaman Lozan tü kakaydı ses etmedik yetmedi heryerden yunan adalarına tur düzenledik feribota binmek için sıraya girdik,eee şimdi geldiğimiz nokta navtex iyide sormazlarmı adama sen bütün bunlar olurken ne yapıyordun diye?

  • Tarık Er23 Eylül 2020 10:01

    Savunma Sanayimizi ve özellikle Donanmamızı güçlendiriyorduk.  8-) 

  • Yazik23 Eylül 2020 00:58

    Lozani begenmeyenler hadi gorelim iyisini siz yapin dolari 20 tl yapmadan

  • Rr22 Eylül 2020 19:52

    Artik lozanci oldular.. lozan basari, hezimet deil diyolar hahahas

  • Emre27'ye23 Eylül 2020 11:31

    Senin bu mantığınla 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Hitler Almanya'sı topraklarının 2/3'ünü kaybetti yaptığı anlaşma ile ve bugünki Almanya sınırlarını kabül etti. Anayasasını, ABD büyükelçisi hazırladı. Ve belli bir süre ülkeyi ABD büyükelçisi yönetti. Vesaire vesaire. Hiç bir alman çıkıp da Almanya'nın kuruluş anlaşmasına küfrediyor mu çok merak ediyorum. Lozan'a küfreden HAİN'dir! Ş.sizdir. Bu kadar net.

  • emre27 denen23 Eylül 2020 10:31

    emre27 denen ileri zekalı tarih bilgin yok bu yazıyı yazmak için demekki internete baglanabilecek azda olsa kapasiten var at gözlügünü çıkarda bir bak 12 ADA LOZAN ANLAŞMASINDAN 10 SENE evvel dönemin padişahı tarafından zaten verilmişti.hadi onuda geçtik lozanı begenmiyorsunuz şu anki yönetimde yani 18 senede 17ADA VE 135 KAYALIK yunanistan tarafından işgal edildi dönemin başbakanı binali yıldırımda yunanistanın işgal ettiği koyun adasına pasaportla girebildi. bu konuyu internete yazsan karşına çıkar ama at gözlüğünde at sadece önünü görürken siz önünüzdekini dahi görmek istemiyorsunuz.zavallılar...ÜLKEME YAZIK

  • Emre2722 Eylül 2020 22:00

    Sövdüreceksiniz Lozana neresi başarı anlamadım ki ? Adalar gitmiş batum bırakılmış musul kerkük 3 kuruşa ingilize bırakılmış. Hala lozan diyorlar. Ucu aman chp ye dokunmasın zihniyetinden başka birsey değil. Lozanı Erdoğan imzalasaydı şimdiki savunanlar hepsi birden memleketi sattı derlerdi.

  • İlginç22 Eylül 2020 17:38

    Belliki bir plan var ve altlığı oluşturuluyor. Diplomasi adı altında. Tıkandığında ne olacağını herkes biliyor olmalı.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Eylül 2020 17:38

    Pısırık bir siyaset olmamalı.Hükümeti destekliyorum.

  • SAIT23 Eylül 2020 11:12

    VERGİLER % 50 ARTARSA 5 YIL ASKERLİK GELİRSE...