E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den 20 saniyede bir uçak geçti---

Türkiye'den 20 saniyede bir uçak geçti

Türkiye'den 20 saniyede bir uçak geçti
13 Ağustos 2019 - 15:40 borsagundem.com

Türkiye hava sahasında yılın 7 aylık döneminde 272 bin 557'si transit üst geçiş olmak üzere 1 milyon 148 bin 426 uçuş gerçekleşti, bir diğer ifadeyle ülke semalarından her 20 saniyede bir uçak geçti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinden alınan bilgiye göre, son yıllarda uçakla seyahat eden yolcu sayısında önemli artış görüldü.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan13 Ağustos 2019 17:17

    Avrupa'da zenginlik küçük şehirlere dağılmış, uzak doğuda belirli büyük şehirlerde toplanmış. Avrupa'dan toplayıp Uzak Doğu'ya dağıtmak daha mantıklı olabilir. Örmeğin Manchester, Hamburg, Milan, Madrid Lizbon, Bükreş, Budapeşte, Viyana vb şehirlerden çok uzakdoğu bağlantısı yok. Londra, Paris, Frankfurt, Amsterdam dışında da bir çok şehir var. THY Avrupa'da 3-4 yer hariç tüm uluslararası havalimanlarına uçuyor. Uzak Doğu seferlerini artırması lazım. Bu arada Avustralya'ya uçar ise boş gidip gelmez ama mesafe 14bin km. 787 dışında zor bir mesafe. Hindistan için de Türkiye güzel bir bağlantı noktası. Zaten Çin ve Hindistan'dan havayolu firmaları yeni seferlere başladılar. Onlar getiriyor THY dağıtıyor.