E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de ikinci korona virüs vakası---

Türkiye'de ikinci korona virüs vakası

Türkiye'de ikinci korona virüs vakası
13 Mart 2020 - 08:33 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir kişide daha korona virüs tespit edildiğini duyurdu.

Türkiye'de bir kişide korona virüs tespit edilmesinin ardından teşhis edilen ikinci vakayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bakan Koca attığı tweet de şöyle dedi:

"Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz."

Bakan Koca'dan korona virüs açıklaması! Türkiye'de ilk vaka

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş13 Mart 2020 14:29

    Sağlık bakanı ve bakanlığını virüs tehdidine karşı çok iyi organize ve yönetiminden dolayı tebrik ederiz Diğer bakanlıklar sınıfta kaldı. Özellikle ticaret bakanı. memlekette hijyen ürünleri yok  olanı da fahis fiyatla satılıyor.

  • ..13 Mart 2020 10:23

    Hayvandan insanlara geçen değişime uğramış vrüsler. Bunlar asla son bulmaz. İnsanlar, ban hayranlarını yemesi, birlikte aynı ortamda yaşaması, temas kurması vb. bu yeni ve bilinmeyen hasralıkları insanlara geçiriyor. wuhang denen yerde, geçmişine bakınca a dan z ye açlıkdan ve yoklukdan her musubeti yemiş ve beslemişler. birlikte yaşamışlar ordaki çinli nüfüs. saçma sapan dinleride bunu yasal kabul etmiş. fakirlik ve açıklık değişik yemek kulturlerını ortaya çıkarmış. Geçmiş corana = yasa ... fare= veba, gibi.  bu saçma yemek ve yaşam kulturu temizlenemdne, salgınlar bitmez. ilim, bilim, şart. Bakıyorsun İran dua ile virüsü yok etmeye çalışıyor : ) cahillerde olayı din, dinsizlik ve cahillikle karşılıyor. Dünyada kurulu bir matematık var. Matematiğin sonucu belli. Sen o matematık işlemini çözersen, olayları engeller önlem alırsın.

  • Mehmet13 Mart 2020 10:14

    Daha ne yapsın kardeşim .. Bir doktor olarak yapması gerekeni yapıyor .. Nerden çıkarıyorsun tevekkül etmediğini ? Görevini düzgün yapması sorumluluğunu yerine getirmesi sana yetmiyor mu? Görevini bırakıp eve kapansa itikafa girse sabahtan akşama kadar dua etse bu mu doğru olan ? İnsanların içinden neler geçiyor tevekkül ediyor mu nasıl bilebilirsin ? Sen tevekkül ediyorsan et kardeşim. Başkasını eleştirmeyi bırak. İnsanların işini düzgün yapıyormu ona bak.

  • Yorum13 Mart 2020 10:02

    Bakın beyler 2020 de grip ten ölenlerin sayısı diger yıllardan düşük kalacak bu ülke borsalarını ele geçirme operasyonu

  • Ethem yılmaz13 Mart 2020 09:55

    Sayın bakanim böylesi salgın hastalıklar birer musibettir yani siz gerekli önlemleri aldıktan sonra eğer Allah'a tevekkül etmesseniz siz aslında hicbirsey yapmamissiniz demektir.

  • Arif gsli13 Mart 2020 09:35

    Birisinde trafik polisi ehliyetime el koymuştu, yalvarmıştım polise. Ama anladım ki yalnış kişiye yalvarmışım. Allah dururken. ŞİRK İŞLEDİM ALLAHIM AFFET. VİRÜSTEN KORKMAKTA ŞİRKE GİRER. ALLAH IN GAZABIMDAN KORKUN

  • Mehmet13 Mart 2020 10:22

    Arif bey virüsten korkmak şirke girmez. Bir hastalıktan korkmak bir tehlikeden korkmak şirke girmez Allah' ın zatının  sıfatlarını kabul etmezseniz şirke girersiniz. Neden böyle saçmalıyorsunuz. Bizler insan olarak tabiki zararlı  şeylerden korkarız çekiniriz sakınırız.  Korkular da bizi tedbirler almaya götürür. Korkarsınız ve Allah'a dua edersiniz. Herkes korkar. Korkuyor diye şirk olmaz.. Şirk dediğiniz Allah'ın yüceliğini birliğini tanımamak onun yerine başka ilahlar edinmek demektir. Şirk odur. Bir şeylerden korkmak şirke değildir. Korkarsın ve korktuklarına karşı tedbir alırsın ama ve yine Allah'a sığınırsın bu şirk değildir. Bu da tevekküldür.  Hadislerde bir yerde bir salgın (taun=veba) varsa oraya girmeyiniz denmiştir. Neden,   çünkü çekiniyorsun korkuyorsun oraya girmek sana zarar verecek san da bulaşabileceğini biliyorsun. 

  • TT13 Mart 2020 10:01

    allah sana akıl vermiş, tabi sen  bundan yoksun bırakılmamışsan, akıl verirken demiş ki aklınızı kullanın, her sıkıştığınızda kapımı çalmayın diye... akıl neyi gerektiriyor burda uzun uzun anlatacak değilim, bilim insanlarımız günlerdir bunu tv lerde anlatıyor, 

  • Takunya katili13 Mart 2020 09:24

    alıştıra alıştıra 1 ~2 artırın rakamı. Enflasyon rakamından tut korona vakasına kadar rakam canbazlığında üstünüze yok.

  • Düşün 13 Mart 2020 09:46

    Napsınlar kardeşim insanları panik halinemi soksunlar marketleri mi yagmalatsınlar sen temizliğini yap hijyen kurallarına uy ülkede bukadar fırsatçı esnaf ve simsarlar varken bence süreç gayet olumlu ve başarılı ilerliyor metrobüsüne tutda tranvayına kadar dezenfekte ler var insanları panige sürüklemw

  • Meto metin13 Mart 2020 09:38

    Sende chp li virüslerdensin galiba.coronadan daha pisliksiniz

  • Meti metin13 Mart 2020 09:10

    Bunuda atlatıcagız insallah.her kurum üzerine düşen ve her birey sorumluluklarını yerine getirirse insallah toplum olarak bu sınavsan başarıyla çıkacagız.yanlız fırsatçılara ibreti alem icin sembolik agır cezalar verilmeli..

  • kılıç13 Mart 2020 09:00

    KANSERDEN GÜNDE BİNLERCE ÖLÜM OLUYOR ÇIT YOK VİRÜSTEN ÖLÜM ÇOK DÜŞÜK OLMASINA RAGMEN KIYAMET KOPMUŞ GİBİ ÇIGIRTKANLIK YAPILIYOR KORKACAK BİR DURUM YOK BU GÜNLER GEÇECEK.FIRSATÇILARI LANETLİYORUM.AŞIRI ZAM SAGNAGINA YAKALANDIK MÜCADELE YETERSİZ ASIL ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU FIRSATÇILARDIR.

  • ekonomist/stratejist13 Mart 2020 08:59

    Çok kötü oldu Çin'de bu korona virüsünden iyileşenler bile tekrar virüse kapılmışlar. Ben kesin kanaat getirdim çok kolay mutasyona uğradığı için şu an net bir aşısı yok. Mutasyona uğramamış olsaydı iyileşenler tekrar virüse yakalanmazdı. Allah ülkemizi korusun

  • kılıç13 Mart 2020 08:47

    KANSERDEN GÜNLÜK YÜZ KATI ÖLÜM OLUYOR ÇITINI ÇIKARTAN YOK BİR KAÇ İNSANDA VİRÜS VAR DEYİNCE KIYAMET KOPUYOR OYSAKİ VİRÜSTEN ÖLÜM ORANIDA KANSERDEN DÜŞÜK.

  • Arif gsli13 Mart 2020 09:32

    Yani. Birde suriye 1 milyon insan öldü. Ya bırakın bu corona morona yı. Kesin yine birileri rant elde ediyo

  • nee13 Mart 2020 08:42

    ALLAH ım sonumuzu hayır et daha cocuğum küçük bana bişey olursa ailem telef olur yarabbım sen Tük milletini koru yarabbim 

  • Arif gsli 13 Mart 2020 09:33

    Dua et. Bak Allah o virüsten büyük. Korkma